Nappal strand, este szórakozóhely az új Uszály Strand

Strandolásra, szórakozásra és művelődésre egyaránt alkalmas az új Uszály Strand. A Sygma ügynökség által szponzori segítséggel létrehozott létesítményt még csütörtökön adták át. A nappal strandolásra, este szórakozásra is alkalmas uszályokon koncertek és filmvetítések is lesznek. Az Uszály Strand - amellett, hogy kellemes időtöltést biztosít - jelképezi Budapest azon törekvését, hogy a városnak nyitnia kell a Duna felé.
Egy 2100 négyzetméteres strand nyílt a Dunán, az Erzsébet híd pesti hídfőjétől északra. A kétmedencés strandot egy uszály rakteréből, valamint az uszály mellé csatolt két bárkából alakították ki; napozóágyakkal, drinkbárral és terasszal. Az Uszály Strandon helyet kapott egy dj-pult és egy kivetítő is. A létesítmény minden reggel 10 órától este 8-ig várja a vendégeket, esténként pedig koncerteket, filmvetítéseket tartanak majd.

 

Uszálystrand

A létesítmény megtervezését az a Városi Tájkép Csoport végezte, amely korábban a Móricz Zsigmond körtéren felállított melegedő kővel hívta fel magára a figyelmet. A Sygma ügynökség által megvalósított Uszály Strand jele a főváros azon törekvésének is, hogy Budapest visszanyerje a városkép szempontjából is kiemelt jelentőségű vízpartot, és a Duna-part újra élő részévé váljon a város szövetének.

 

Ferenci Tibor, a Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: Budapest a Duna és a fürdői miatt nevezhető a vizek városának, az Uszály Strand pedig e kettőt egyesíti. A vezérigazgató szerint csak unikális, különleges dolgokat szabad létrehozni, mint mondta: a hagyományok tiszteletben tartásával meg kell teremteni a XXI. századi fürdőkultúrát.

 

A szponzorok - a Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt., a Fővárosi Vízművek Zrt., a Hídépítő Zrt., az Astralpool, a Wiking Yacht Club, a Budapest Szíve Program, a Budapest Film, a Cervantes Intézet, a Mikropo, a Tempero, az Epamedia, a Hangsrohe és a Zsófia Rendezvényhajó - összesen 260 millió forinttal támogatták a projektet.

 

A belépés júliusban ingyenes.

 

(Forrás: budapest.hu)

 

V. Kerület Online


Szóljon hozzá Fórumon!