Megújította együttműködését a BKV és a rendőrség

Megújította a BKV a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) kötött megállapodását csütörtökön - közölte a közlekedési társaság az MTI-vel.
A fővárosi rendőrség és a BKV között létrejövő újabb megállapodás értelmében a BRFK az autóbusz forgalmi sávokban, zárt villamospályákon, illetve a gépkocsiforgalomtól elzárt egyéb útszakaszokon folyamatosan ellenőrzi, illetve biztosítja a közösségi közlekedés zavartalanságát, és kiemelten kezeli a közösségi közlekedés biztonságával kapcsolatos közlekedésszervezési, közlekedésbiztonsági feladatokat is - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hasonlóan fontos feladatnak tekintik a frekventált közlekedési csomópontokban a közösségi közlekedési sávok használatának szankcionálását, de a megállapodás szerint a főváros területére elrendelt esetleges szmogriadó esetén BKV és a BRFK ugyancsak támogatja egymást.

 

A tömegközlekedési járműveken a BKV helyet biztosít a rendőrség bűnmegelőzési célú, figyelemfelhívó kampányának - tették hozzá.

 

Az együttműködés eddigi eredményeiről a BKV közölte, számos alkalommal sikerült színesfém- és kábeltolvajokat, rongálókat tetten érni a két szervezet közlekedésrendészeti akciói során.

Ugyancsak csütörtökön a HÉV és Metró vonalak zavartalan működésének elősegítésére négyoldalú megállapodást írt alá a BKV, a BRFK, a fővárosi tűzoltóság, illetve a Közép-Magyarországi Regionális Mentőszervezet.

 

A közlekedési társaság eközben az elmúlt napok BKV-dolgozókat érintő eseményeivel összefüggésben felgyorsította azokat az intézkedéseket, amelyektől azt remélik, hogy munkavállalóik nagyobb biztonságban tudnak dolgozni; vizsgálják az ellenőri létszám növelésének és az ellenőrző személyzet átcsoportosításának, valamint a járművekre is kiterjesztett kamerás megfigyelőrendszer teljes körű bevezetésének lehetőségét - közölte a BKV.

 

(Forrás: budapest.hu)

 

V. Kerület Online


Szóljon hozzá Fórumon!