Luxusszállodaként működhet tovább a volt Főposta épülete a belvárosban

Luxushotellé alakítanák át a Budapest V. kerületében lévő, a Petőfi Sándor utca - Városház utca - Párizsi utca által közrefogott létesítményt. Az egykori Főposta épülete a tervek szerint kétszintes ráépítéssel, valamint üvegtetős udvarlefedéssel is gazdagodna.
Az átalakításról szóló tervek már nem először kerülnek a Központi Tervtanács elé. Legutóbb január elején tartottak megbeszélést az ügyben, ahol Madzin Attila, az M-Teampannon Kft. tervezője ismertette az elképzeléseket. A rekonstrukció során helyreállítanák többek között az egykori öntöttvas oszlopokat, melyek az új belső tér részét képeznék. A leendő luxushotel 239 szobának adhatna helyet, s míg az alsó szint a nagyközönség felé is nyitott lenne, a fölsőbb emeletek zártabb jelleggel működnének. A tervek emellett kétszintes ráépítésről és egy söröző kialakításáról is szólnak, várhatóan pedig a Posta is visszabérelné a korábbi helyiségeit. A fölszint fölött az udvar üvegtetős lefedést kapna, az udvar alatt pedig mélygarázst hoznának létre, amely 44 autó számára biztosítana férőhelyet.

239 szobát alakítanának ki a tervek szerint az egykori Főposta épületében Budapesten. (Fotó: Wiki Commons, Perfectmiss)

Szállodává alakulhat a csaknem 140 éves Főposta épülete

A Postapalota 1873-ban épült fel Koch Henrik és Szkalnitzky Antal terveinek megfelelően. Az elmúlt közel 140 év alatt az épület több felújításon is átesett, melyet 2006-ban a Telekom Rt. eladott. A következő egy évben helyreállították az addigra már életveszélyessé vált homlokzatot, a szállodává alakításáról pedig a jelenlegi tulajdonosa döntött.

-W-