Készül a gördeszka pálya az Erzsébet téren

Az V. kerületben épülő gördeszka pálya munkálatai a végéhez közelednek. A beruházás célja, hogy megszűnjenek a konfliktusok a parkot használók és a gördeszkások között.
Rogán Antal, az V. kerület polgármestere a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy azt szeretnék elérni, hogy egymás mellett, nyugodtan tudják használni a parkot a nyugdíjasok, a kisgyerekesek és a gördeszkások is. Nem szeretnének tiltást alkalmazni, inkább lehetőséget akarnak adni a fiataloknak is. A körbekerített gördeszka pályán 780 négyzetméteres területen kőből készült elemeket is lehelyeznek.

Gördeszka pálya az Erzsébet téren
Hamarosan átadásra kerül az új gördeszka pálya

Jelenleg csak 1 métert meg nem haladó elemeket tudtak elhelyezni a pályán, a nagyobb építményekhez ugyanis építési engedélyre van szükség. Ezekkel az elemekkel később szeretnék kiegészíteni a gördeszka pályát.

A beruházás teljes költségét az V. kerület fizeti. A munkálatok várhatóan 1-2 hét múlva készülnek el, már az utolsó simításokat végzik a pályán, melynek tervezésében a gördeszkások is részt vettek. A polgármester szerint, így sokkal inkább magukénak fogják érezni a parkot a fiatalok és jobban fognak vigyázni rá.


-BT-

5. kerület Online - 5kerulet.bpn.hu