Folytatódik a munka a Margit hídon

A kivitelező jelenleg is dolgozik a Margit hídon, és várják a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól a jóváhagyott kiviteli terveket - közölte Temesi Attila, a Fővárosi Önkormányzat alosztályvezetője.
Munka van bőven, a hídi munkálatok nem fognak leállni, a statikai számítások elkészültek, amelyeket jövő héten nyújtanak be a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, így a hatóság október második felében kiadhatja a további munkálatokhoz szükséges, jóváhagyott kiviteli terveket - mondta az alosztályvezető a Margit híd pesti hídfőjénél. Hozzátette: a hídfőkre és a pillérekre már megvannak a kiviteli tervek.

 

Temesi Attila közlése szerint elhelyezték a hídon a nyúlásmérő bélyegeket, amelyekre azért van szükség, hogy a felújítás teljes ideje alatt ellenőrizni tudják a híd állapotát. Kifejtette: a hidat félbe fogják vágni, az acélszerkezetek "függetlenedni" fognak, így lesz egy 20 méteres szakasz, ahol az északi hídfél "eltűnik". Arra a kérdésre, hogy a híd rosszabb állapotban van-e, mint amilyenre előzetesen számítottak, Németh Miklós, a hidat felújító Mh 2009 konzorciumot vezető Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta: addig nem tudnak nyilatkozni a híd állapotáról, amíg a statikai vizsgálatok eredményét kézhez nem kapják. Hozzátette: ezektől a vizsgálatoktól teszik függővé azt is, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság mikor adja ki a jóváhagyott kiviteli terveket.

 

margit_kep_459_20090811135504_246.jpg

A Margit-híd

 

A hídon a hét végén szünetelni fog a villamosközlekedés, mivel a villamossínek átkötését végzik az ideiglenes nyomvonalra. Ezzel kapcsolatban Tarsoly András, a BKV Közlekedésszervezési osztályvezetője elmondta: várhatóan pénteken 18 órától a hétfői üzemkezdetig a 4-es és 6-os villamosok csak az Oktogonig közlekednek, onnan magaspadlós villamospótló buszok szállítják az utasokat. Közölte azt is: ezzel egyidejűleg - a villamosközlekedés végleges helyére történő visszaállításig - a Margit hídon megszűnik a Margitsziget villamosmegálló, ezért a szigetet a déli oldalról csak gyalogosan, illetve kerékpárral lehet majd megközelíteni.

 

Rosta Mariann, a Fővinform vezetője a sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a híd lezárása óta érezhetően többen közlekednek kerékpárral és a BKV járataival a városban, az autósok pedig sokkal türelmesebbek lettek a kerékpárosokkal szemben. Annak ellenére - fűzte hozzá - , hogy a környező hidakon és a harántirányú útvonalakon jelentősen nőtt a gépkocsiforgalom.

 

(Forrás: budapest.hu)

 

V. Kerület Online


Szóljon hozzá Fórumon!