Egészségbarát lett a fővárosi Óriáskerék
Ábrahám Attila tájékoztatása szerint egy szakemberekből álló csapat létrehozta azt a kritérium rendszert, amely alapján egyes élelmiszerek, éttermek és szolgáltatások megkaphatják az Egészségbarát védjegyet. Akik ezzel a védjeggyel ellátott termékeket vagy szolgáltatásokat választják, biztosak lehetnek abban, hogy az egészség mellett döntöttek - tette hozzá.
AZ egészségbarát éttermekben az érdeklődő megtudhatja valamennyi étel kalória-, fehérje- és szénhidráttartalmát, a felszolgálók pedig csak külön kérésre hoznak sót az asztalra.
Tarján Jenő kardiológus, a MASZÍV betegegyesület elnöke a mozgás és helyes táplálkozás fontosságát hangsúlyozta. Egyre kényelmesebb az ember, keveset mozog, ezenkívül helytelenül táplálkozik, meghízik, s e két tényező bántja az érrendszert. A helyes táplálkozással többet érne el az egyén, mint a különféle gyógyszerek szedésével - közölte.
Magyarországon az egyik legnagyobb népegészségügyi problémát a szív- és érrendszeri betegségek jelentik. A vállalat olyan programokat támogat, amelyek segítenek abban, hogy az emberek egészségesebben éljenek - mondta Paplanos Péter, a gyógyszergyártó cég PR menedzsere.
A Vidámpark Óriáskerekére közel 100 négyzetméteres molinó került a program szlogenjével és logójával: a kerék forgásával szimbolizálta, hogy egy egészségbarát döntés meghozatala annyi időt vesz igénybe, mint amennyi idő alatt körbefordul kerék.
A program életre hívását az indokolta, hogy Magyarországon évente több mint 15 ezren kapnak szívinfarktust, holott az életmóddal, az odafigyeléssel csökkenthető lenne ezeknek az eseteknek a száma.
(Forrás: budapest.hu)