Egészségbarát lett a fővárosi Óriáskerék

Művészek, sportolók és szívbetegségben szenvedők ültek fel szerdán az Egészségbarát programot hirdető molinóval ellátott Óriáskerékre a budapesti Vidámparkban, hogy így hívják fel a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének fontosságára.
Fordítson egyet az életén szlogennel indította el májusban az Egészségügyi Minisztérium a Lilly gyógyszergyártó vállalat támogatásával az Egészségbarát programot, hogy felvilágosítással, "egészségbarát" döntésekkel segítse a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését. A program iránytűként működik - mondta el az Egészségügyi Minisztérium megbízottja a szerdán tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

 

Ábrahám Attila tájékoztatása szerint egy szakemberekből álló csapat létrehozta azt a kritérium rendszert, amely alapján egyes élelmiszerek, éttermek és szolgáltatások megkaphatják az Egészségbarát védjegyet. Akik ezzel a védjeggyel ellátott termékeket vagy szolgáltatásokat választják, biztosak lehetnek abban, hogy az egészség mellett döntöttek - tette hozzá.

 

AZ egészségbarát éttermekben az érdeklődő megtudhatja valamennyi étel kalória-, fehérje- és szénhidráttartalmát, a felszolgálók pedig csak külön kérésre hoznak sót az asztalra.

 

Tarján Jenő kardiológus, a MASZÍV betegegyesület elnöke a mozgás és helyes táplálkozás fontosságát hangsúlyozta. Egyre kényelmesebb az ember, keveset mozog, ezenkívül helytelenül táplálkozik, meghízik, s e két tényező bántja az érrendszert. A helyes táplálkozással többet érne el az egyén, mint a különféle gyógyszerek szedésével - közölte.

 

Magyarországon az egyik legnagyobb népegészségügyi problémát a szív- és érrendszeri betegségek jelentik. A vállalat olyan programokat támogat, amelyek segítenek abban, hogy az emberek egészségesebben éljenek - mondta Paplanos Péter, a gyógyszergyártó cég PR menedzsere.

 

A Vidámpark Óriáskerekére közel 100 négyzetméteres molinó került a program szlogenjével és logójával: a kerék forgásával szimbolizálta, hogy egy egészségbarát döntés meghozatala annyi időt vesz igénybe, mint amennyi idő alatt körbefordul kerék.

 

A program életre hívását az indokolta, hogy Magyarországon évente több mint 15 ezren kapnak szívinfarktust, holott az életmóddal, az odafigyeléssel csökkenthető lenne ezeknek az eseteknek a száma.

 

(Forrás: budapest.hu)

 

V. Kerület Online


Szóljon hozzá Fórumon!