Az átláthatatlan közmédiumi rendszernek nincs helye

Rogán Antal szerint rendet kell tenni a közmédiumok területén, a jelenlegi rendszer ugyanis átláthatatlan és pazarló. Álláspontja szerint rendet kell csinálni a közmédiumok területén.
A főváros V. kerületének fideszes polgármestere, a médiacsomag egyik parlamenti előterjesztője kedd este egy belvárosi lakossági fórumon kérdésre reagálva beszélt a médiáról, azon belül is a közmédiumokról, amelyekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: kevés olyan ország van, amely „ennyi anyagi nehézség mellett ilyen pazarló rendszert tudott összehozni és működtetni". Utalt a Magyar Televízió székháza körüli szerződésekre, valamint arra, hogy „elképesztő pazarlás alakult ki például az MTV-nél".

Az átláthatatlan közmédiumi rendszernek nincs helye

Rendet kell csinálni a közmédiumok területén, ami valószínűleg egy többlépcsős folyamat. A médiacsomagról Rogán Antal azt mondta, egy átlátható és világos rendszert akartak kialakítani, amely szerinte megfelel az európai szabványoknak


A Médiatanács októberben állhat fel, és ekkortól lehetnek új vezetői a közmédiumoknak is - mondta. Majd hozzátette, hogy ezután szerinte a közmédiumok világában olyan hangulat fog kialakulni, amely lehetővé teszi, hogy az ott dolgozók tényleg a munkájukra tudjanak koncentrálni.

 


Forrás: mno.hu

5. kerület Online - 5kerulet.bpn.hu
[matesz]