A Nyugati téri aluljárót ezentúl hajléktalanok is tisztítják

A jövőben hajléktalanok is takarítják az V. kerületben a Nyugati téri aluljárót, amelyet szeptemberben fogadott örökbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Hajléktalanokért Közalapítvány. Az illegális árusoktól, koldusoktól, prostituáltaktól, hittérítőktől és napi mintegy 200 ezer utastól zsúfolt, koszos és lepusztult aluljáró Budapest egyik szégyenfoltja.

"Tulajdonosból rengeteg van, gazdája azonban nincs a területnek. Mi nem azt keressük, ki tehet arról, hogy ez így néz ki, hanem azt, ki tehet azért, hogy ez változzon" - tette hozzá Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke, aki egyben a Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumának vezetője is.

 

Aluljáró

A Máltai Szeretetszolgálat most újabb akciót szervez, amire a MaCeKo alapítványon keresztül kapott támogatást, és amihez egy cég egy takarítógépet ajánlott fel. Ennek köszönhetően a következőkben négy hajléktalan ember takarítja majd az aluljárót - magyarázta a vezető.

 

A cél most az, hogy a sok tulajdonrészt egy csatornába tereljék, és komoly tárgyalásokat kezdjenek a takarításról, a felújításról és a működtetésről - mondta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke "Azon dolgozunk most, hogy azzal a civil kapcsolati hálóval, ami nekünk van, megpróbáljuk közelebb húzni az embereket, akik a döntéseket meghozhatják" - fűzte hozzá Vecsei Miklós.

 

Vecsei Miklós arról is beszélt, hogy az aluljáróban található üzlethelyiségeket töredékáron bérlik, a bérleti jogot pedig feketén továbbadják. Ezt egy egyszerű ellenőrzéssel ki lehetne deríteni, ahogyan azt is, hogy az ottani boltok legtöbbje lopja az áramot - nyilatkozta.

 

(Forrás: budapest.hu)

 

V. Kerület Online


Szóljon hozzá Fórumon!