H I R D E T É S

Budapest hírek

Több fejlesztésről is döntött a Fővárosi Közgyűlés

Több fejlesztésről is döntött a Fővárosi Közgyűlés

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén döntött a margitszigeti zenélő szökőkút multimédiás bővítéséről, megépül a zajvédő fal az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán, valamint 1,8 milliárd forintból megújul a Blaha Lujza tér.

Az elfogadott javaslat szerint a Margitsziget szökőkútjának bővítése a látogatottság, illetve a vizes világbajnokság rendezvényei miatt indokolt, multimédiás video- és lézervetítésre alkalmas eszközökkel növelik a látványélményt megőrizve a szőkőkút egyediségét. A zajvédőfal 360 millió forintos beruházásban valósul meg, a kivitelezés várhatóan júliusban kezdődik. A tervek szerint 2018-ban készül el a zajvédő fal a Wesselényi utcai gyalogos-felüljáró és a Szentmihályi út között 1,2 kilométer hosszon.

 

1,8 milliárd forintból 2019 végére megújul a Blaha Lujza tér

1,8 milliárd forintból 2019 végére megújul a Blaha Lujza tér

 

Továbbá  egyhangúlag döntöttek arról, hogy bruttó 400 millió forintos költséggel végezzék el a csepeli gerincút második és harmadik ütemének tervezési feladatait. A Blaha Lujza tér rekonstrukciója 2019 végére fejeződhet be, a tervek szerint a tér megújulása a Nagykörút és a Rákóczi út forgalmas közlekedési csomópontjának gyalogosfelületi rendezését, továbbá a környező utcák, városrészek forgalomtechnikai felülvizsgálatát foglalja magában. A felújítás során átalakítják a zöldfelületeket, kiterjesztik a gyalogosfelületeket, újragondolják a tér funkcionális egységeit, korszerűsítik a közvilágítást, valamint új szökőkutat hoznak létre.

 

/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó