H I R D E T É S

Budapest hírek

Pénzküldés és számla több pénznemben, szinte ingyen

Pénzküldés és számla több pénznemben, szinte ingyen

A deviza küldésre évek óta szakosodtak cégek, melyek segítségével rendkívül kedvezően válthatunk és utalhatunk határon túlra. A szolgáltatások egyre bővülnek és egyre jobbak: érdemes a Transferwise ajánlatait megismerni.

A bank saját váltási rátája sokba kerül

Aki kapott már nagyobb összeget külföldről egy eladott szolgáltatásért devizában, vagy kellett külföldön például szállásért fizetnie, az tudja, a bankok komoly összegeket vonnak le, amint nem forintról van szó. Ha a nemzetközi piacon mozgunk vállalkozóként, vagy családtagunk külföldön dolgozik, tanul, elengedhetetlen, hogy olcsón utalhassunk külföldre és jó áron válthassunk pénznemek között.

Ha pénzt váltunk, a bankok a saját átváltási rátájukat használják, ami igen előnyös - a számukra. A valós átváltási árfolyam, más néven piaci középárfolyam sokkal kedvezőbb az ügyfeleknek, és a deviza átutalással foglalkozó startupok ezen váltanak.

A piaci rést már igen rég felfedezték az olyan cégek, mint a Currencyfair és a Transferwise, melyek olcsóbb szolgáltatásaikkal segítenek a hagyományos banki díjakat kikerülni. A pénzintézetek 1,5-2 százalékos díjakat számítanak fel külföldről jövő vagy oda menő összegekért, míg a pénzküldő cégeknél 0,5 százalékos díjjal - Magyarország esetében a tranzakciós adó miatt 0,7 százalékkal - kell számolnunk. A lehetőséggel cégek is élhetnek, és saját számláik közt is intézhetik az utalásokat kedvező áron.

 

Már számlát is lehet nyitni

Az első fecske, és sokáig a piacvezető a Transferwise volt, amely a többieket megelőzve a közelmúltban figyelemreméltó szolgáltatásokkal rukkolt elő. A szolgáltatónál már nemcsak a számlánkról utalhatunk másik számlára, hanem saját számlát is nyithatunk.

A számlán jelenleg 29 pénznemben tárolhatunk összegeket, többek közt magyar forintban is, küldeni róla pedig több mint 50 országba tudunk. Németországból és Nagy-Britanniából kezdeményezhető a számlanyitás, de a lehetőségek egyre bővülnek; a szolgáltatás Deutsche Handelsbankkal együttműködésben épült fel. Mindazoknak jó ez a megoldás, akik külföldre dolgoznak, kereskednek, illetve akiknek bármi okból számottevő a nemzetközi pénzforgalma. Elfelejthetjük például a Paypalt, amelynek deviza váltási rátája igen kedvezőtlen lehet.

Pénzüldés - Kártyás terminál

 Ez még nem minden, mivel már bankkártya is létezik, amivel ATM-ből is felvehető pénz: azaz nem csak virtuális szolgáltatásról van szó. Megjegyzendő, ez a megoldás még csak Nagy-Britanniában igényelhető, és béta üzemmódban van. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Magyaroszágon nem tudjuk használni a kártyát. Ámde egész biztos hamarosan Európában is igényelhető lesz a kártya a Transferwise ügyfeleknek. A kínált szolgáltatások:

 

●     ingyenes számlanyitás

●     ingyenes kártya igénylés

●     ingyenes pénz rátöltés és utalás fogadása

●     deviza váltás 28 deviza között 0,35-1% jutalék mellett

●     utalás egyező devizában 0,6 EUR-ért

●     ingyenes ‘overseas’ készpénz felvétel a teszt időszakban

●     maximum 200 GPB/hó erejéig a teszt időszakon kívül

Mindez azt jelenti, hogy több deviza formában is lehet megtakarításunk ugyanazon a kártyán. Ha pénzt veszünk fel, ott helyben kiválaszthatjuk, melyik pénznemet kérjük, és szinte ingyen vehetünk fel 29 devizában pénzt.

 

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó