H I R D E T É S

Budapest hírek

Budapesten nyílt meg az ország első egyszülős központja

Budapesten nyílt meg az ország első egyszülős központja

A VIII. kerületben, az Üllői út és a Mária utca sarkán nyílt meg az ország első egyszülős központja. Az állami segítséggel létrehozott civil intézményben a kávézó és a játszóház mellett segítő szakemberek várják az egyedülálló szülőket, akik akár mobilirodaként is használhatják a közösségi teret.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a megnyitón azt hangoztatta, a központ üzenete, hogy az egyedülálló szülők sincsenek egyedül, számíthatnak a civil-társadalmi szervezetek, a sorstársak és a kormány támogatására is. Nagy Anna, a központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke egy felmérésüket ismertetve arról beszélt, hogy az egyszülős családok legnagyobb problémája nem is anyagi nehézség, hanem az elmagányosodás, az izoláció. Ezért azt szeretnék, hogy az egyedülálló szülők közösségben érezzék magukat a központban.

 

Budapesten nyílt meg az ország első egyszülős központja

Az egyszülős családok legnagyobb problémája nem is anyagi nehézség, hanem az elmagányosodás

 

Az alapítványhoz fordulók kaphatnak jogi segítséget, életvezetési tanácsokat, valamint igénybe vehetik pszichológusok és mediátorok szolgáltatásait is. Mindezeken túl szívesen segítenek a válás határán lévőknek és a mozaikcsaládoknak, valamint azoknak a szülőknek, akik nem láthatják minden nap a gyerekeiket - ismertette a kuratórium elnöke. Sára Botond, a VIII. kerület alpolgármestere azt mondta, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre, a közösségek alapját pedig a családok adják, ezért az ő támogatásuk elsődleges az önkormányzatnak is.

 

MTI/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó