H I R D E T É S

Budapest hírek

Átadták a Moszkva sétányt

Átadták a Moszkva sétányt

A nyári FINA vizes világbajnokságnak köszönhetően számos fejlesztés és beruházás valósulhatott meg Budapesten, melyek közül kiemelt projekt volt a Moszkva sétány, amely gyalogos és kerékpáros kapcsolatot biztosít a XIII. kerület és a belváros között. 

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes, Vlagyimir Szergejev, Oroszország budapesti nagykövete és Leonyid Pecsatnyikov, Moszkva főpolgármester-helyettese. Elhangzott, hogy a Moszkva sétány egy eddig kihasználatlan szakaszon hozott teljes megújulást, a Duna-parton 1150 méter hosszan, hét méter szélességben egy gyalogos és kerékpáros utat alakítottak ki. A fejlesztés keretében a zöldfelületeket is rendezték, utcabútorokat és kerékpártárolókat helyeztek el, valamint intelligens közvilágítást alakítottak ki.

 

Átadták a Moszkva sétányt

A Duna-parton 1150 méter hosszan, hét méter szélességben egy gyalogos és kerékpáros utat alakítottak ki

 

Bagdy Gábor hangsúlyozta, hogy a fejlesztés szimbolizálja Moszkva és Budapest jó kapcsolatát is, míg Vlagyimir Szergejev szerint a két ország együttműködésének új korszakát nyitja meg. Leonyid Pecsatnyikov köszönetét fejezte ki, hogy ebben a gyönyörű európai városban Moszkváról neveztek el egy sétányt.

 

/T.D.

 

Dubai Hír

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hír

Bulvár

Partnereink

Partner logó