H I R D E T É S

VIII Kerület Hírek

Tizenkét új társasház készült a VIII. kerületben!

Tizenkét új társasház készült a VIII. kerületben!
A belváros VIII. kerülete teljesen megújult! A Magdolna negyedben nemrég készültek el egy újabb felújítással, melynek keretén belül 12 új társasház készült el! A kerület újjáépítése továbbra is folytatódik!
A Magdolna negyed III. programját négy fő elem alkotja, melynek célja, hogy jelentősen javítsák a 12.000 fős lakosság életvitelét, színvonalát. A program első eleme volt 12 társasház felújítása, melyből egy háznak a felújítása a tervek szerint májusra készül el teljesen. Sárai Botond alpolgármester elmondása szerint a fejlesztésre 500 millió forintot szántak, amelyből összesen 500 család otthonát tudják megújítani. A felújítás során a tetőket, kéményeket, kapualjakat, függőfolyosókat és homlokzatokat teszik rendbe. 2014. áprilisban kezdődik egy újabb feljesztés, mely során az önkormányzat 1,8 milliárd forint értékben újabb 700 lakást újítanak fel.


Sárai Botond alpolgármestere mondott beszédet a Magdolna negyed felújításával kapcsolatban ( Videó forrása: www.youtube.com )

A projekt fontos feladatai közé tartozik a közterület rendbetétele, felújítása, amelyet három helyszínen - a Teleki téren, a Kálvária téren és a FiDo téren - végeznek. A közterületek beruházására összesen 1 milliárd forintot biztosít az önkormányzat, amelyből 57.000 négyzetméternyi területet tudnak korszerűvé varázsolni. A megújult közterek jobban az emberek és az ott lakók rendelkezésére tudnak majd állni, hiszen nagyon sok kikapcsolódási lehetőséget tud az idősek és a fiatalok számára is biztosítani.

G.R.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó