H I R D E T É S

VIII Kerület Hírek

A rászorulóknak élelmiszercsomagot osztottak Józsefvárosban!

A rászorulóknak élelmiszercsomagot osztottak Józsefvárosban!
Immáron több éve zajlik az EU Élelmiszersegély program, amely keretén belül a rászorulóknak és a kögyógyellátásban lévő embereket élelmiszercsomagokkal segítik, hogy könnyebb legyen a megélhetésük!
A program költségeit az Európai Unió és az önkormányzat közösen finanszírozza. Egy évben átlagosan 1-2 alkalommal rendeznek ilyen élelmiszerosztást, ahol az élelmiszercsomagokhoz a nehéz anyagi körülmények között élő emberek juthatnak. Az élelmiszerosztást a Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szervezte meg, a Családsegítő Irodák pedig kiválasztották, hogy mely családok kaphassanak csomagot.  2013-ban közel 4000 családnak sikerült megkönnyíteni a helyzetét. Idén főleg azokat helyezték előtérbe, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatást kapnak illetve azokat az embereket, akik 60 év felett vannak és közgyógyellátásban részesülnek.

Józsefváros, önkormányzat, élelmiszerosztás
A rászoruló családok élelmiszercsomagot kaptak az önkormányzattól

Akik jogosultak voltak az élelmiszercsomagra, levélben értesítést is kaptak, hogy tudják, hol lehet majd átvenni a csomagjukat, az idős embereknek pedig házhoz vitték a Családsegítő Központ munkatársai, hiszen volt, akik már nem is tud kimozdulni otthonról. A tíz napon át tartó élelmiszercsomag-osztás során naponta átlagosan 400 csomagot osztottak ki a családoknak. A csomagban hazai eredetű tészták, liszt, háztartási keksz és vitaminok sorakoztak.

Fotó forrása: www.jozsefvaros.hu


G.R.

 Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó