H I R D E T É S

Vezető hírek

Nyugodtabb körülmények között hallgathatják meg a gyermekeket az V. kerületi rendőrségen

Nyugodtabb körülmények között hallgathatják meg a gyermekeket az V. kerületi rendőrségen
Gyermekbarát meghallgatószobát adtak át Budapest V. kerületében, a Szalay utcai rendőrségen. A beruházás célja, hogy a bűncselekmény áldozatává esett gyermekeket nyugodt körülmények között tudják kikérdezni.
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az V. kerületi rendőrkapitányság előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2010-ben 15 ezernél is több olyan bűncselekmény történt Magyarországon, ahol gyermek vagy fiatalkorú volt a sértett. Az ifjú áldozatok gyakran nem is merik elmondani, mi történt velük, s éveken át hordozzák magukban ezt a traumát. Navracsis Tibor szerint fontos, hogy ilyen esetekben a fiatalokat speciális körülmények között lehessen kikérdezni, ennek érdekében pedig két éven belül minden megyeirendőrkapitányságon ki kell alakítani a lipótvárosihoz hasonló gyermekbarát meghallgatószobákat.

Navracsics Tibor és Rogán Antal jelenlétében avatták fel az V. kerületi kapitányságon kialakított gyermekbarát meghallgatószobát.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Rogán Antal polgármester (Fotó: kormany.hu)

A sajtótájékoztatón részt vett Rogán Antal, Budapest V. kerületének polgármestere is, aki logikusként jellemezte, hogy Lipótvárosban létesült az első gyermekbarát meghallgatószoba, hiszen a belvárosi kapitányság központi fekvése a fővároson belül is kiemelt szereppel bír. A polgármester hozzátette, hogy a beruházásnak köszönhetően a fiatalok meghallgatása sokkal barátibb hangulatban folyhat az eddig megszokottakhoz képest.

-W-

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó