H I R D E T É S

Vezető hírek

Letették a Belváros Új Főutcája projekt alapkövét

Letették a Belváros Új Főutcája projekt alapkövét
Puskás András, az V. kerület alpolgármesterének és Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettesének részvételével letették a "Belváros új főutcájának kiépítése - II. ütem - Ferenciek tere és környéke rehabilitációja" elnevezésű projekt alapkövét december 14-én, pénteken.
Hivatalosan is megkezdődött a "Belváros új főutcájának kiépítése - II. ütem - Ferenciek tere és környéke rehabilitációja" nevet viselő projekt, miután ünnepélyes keretek között letették az alapkövet december 14-én. Az eseményen részt vett Puskás András V. kerületi alpolgármester és Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese is, akik az alapkő mellett egy időkapszulát is elhelyeztek a Ferenciek tere burkolata alá. A kapszula napilapokat, pénzérméket és egy csempedarabot tartalmaz a Ferenciek terének aluljárójából. Puskás András szerint a most megkezdett projekt újraegyesíti a belvárost, és amellett, hogy több, akadálymentes gyalogoskapcsolat létrehozására fog sor kerülni, élhető terek és új zöldfelületek is kialakulnak.

Belváros új főutcájának kiépítése - II. ütem - Ferenciek tere és környéke rehabilitációja

A Belváros Új Főutcája projekt a Ferenciek terének és a Március 15. tér egy részének rekonstrukcióját célozza

Az V. kerület történetének egyik legjelentősebb beruházása, a Belváros Új Főutcája projekt 4,1 milliárd forintba kerül, hatására pedig teljesen megújul a Ferenciek tere és a Március 15. tér környéke. A nagyszabású fejlesztések várhatóan 2014 márciusára készülnek el.

Cikk forrása: MTI, www.belvaros-lipotvaros.hu
Fotók forrása: www.belvarosujfoutcaja.hu

-W-

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó