Az V. kerületben nyílt meg az ország első elektromos töltőállomása

Nyilvános elektromos töltőállomást adtak át az V. kerületi Kempinski Hotel Corvinus szállodában. A környezetbarát járművek töltésére szolgáló "kutakat" az E.ON Hungária Zrt. megrendelésére a Greenetik Kft. biztosította.
A szálloda területén összesen 7 állomás létesült, melyből két gyors- és két normál töltő az előtérben, míg az éjszakai töltésre szolgáló három állás a mélygarázsban kapott helyet. Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke az átadón elmondta, hogy az állomásokat 2012 végéig térítésmentesen lehet használni, de az elektromos és hibrid autók tulajdonosai ezután is igen kedvező áron vehetik igénybe a szolgáltatást. Az elnök hozzátette, hogy a most átadott töltőállomással kezdetét vette a Budapest-Bécs útvonal teljes lefedése.

5ker2.jpg

A szálloda környékén 7 töltőállomás áll a járművek rendelkezésére

A Kempinski Hotel Corvinus előtt tartott ceremónián megjelent Rogán Antal V. kerületi polgármester is, aki arról beszélt, hogy az e-autók tulajdonosai amellett, hogy kímélik a környezetet, számos kedvezményt is kapnak, hiszen mentesülhetnek a regisztrációs adó, a gépjármű-átírási illeték, a gépjármű-adó és parkolási díj alól is. Az igazi áttörés azonban az lesz, amikor a tömegközlekedést is meghódítja az e-mobilitás, ám előtte várhatóan a kisebb méretű járművek, például a kerékpárok és a robogók körében fog elterjedni ez a környezetbarát megoldás - tette hozzá Rogán Antal.

-W-