A Kossuth téri termelői piac egészen őszig várja vásárlóit

Június végén adták át Budapest és az ország legújabb termelői piacát az V. kerületi Kossuth téren, mely egészen késő őszig várja vásárlóit a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt.
A Vidéki Mustra elnevezést kapta a főváros V. kerületében, a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt kialakított termelői piac. A tervek szerint a vásárlók egészen késő őszig, minden pénteken reggel 8 és délután 6 óra között válogathatnak majd az ország különböző területeiről érkező termelők kiváló minőségű portékái közül. A Kossuth téri piacon egy-egy alkalommal közel félszáz termelő bocsátja áruba termékeit, többek között zöldségeket, kenyeret, mézet, lekvárt, szörpöt és kolbászt. A vevők emellett lehetőséget kapnak arra, hogy vásárlás előtt meg is kóstolják a kiszemelt árut.

Késő őszig várja a Vidéki Mustra a vásárlókat.

Kiváló minőségű termelői árukkal találkozhatnak a Vidéki Mustra látogatói

A június 29-i hivatalos megnyitó ünnepségen V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára az MTI-nek elmondta: a kormány jelentősen egyszerűsítette a termelői piacok megnyitását, hiszen akár 7-8 millió forintos támogatás is nyerhető erre a célra. Hozzátette: a Vidéki Mustrához hasonló piacok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a termelők közvetlenül adhassák el portékáikat a vásárlóknak.

Fotók: mti

-W-