A BKV buszokat lízingelne!

Mivel súlyos eladósodottságban szenved a BKV, hitelt nem vehet fel, így lízingből próbálná meg az új buszokat megszerezni Budapestnek.
Összesen 10 évre lízingelnek a BKV 150 dízel- és 50 elektromos buszt a főváros közlekedésének megújítása miatt. Sajnos a nagy eladósodottság miatt a vállalat nem tud már több hitelt felvenni, így a lízingelés maradt az utolsó megoldás. A lízingelés azért lenne nagyon fontos, mert a közlekedésben részt vevő buszok nagytöbbsége kritikus állapotban van. Jelenleg a közlekedésben 1075 busz vesz részt, melynek átlagosan 19 évesek és több, mint 1 millió kilométert tettek meg az utakon.

BKV,busz,lízing
A BKV korszerűsíteni szeretné régi, 19 éves buszjárataikat


2014-ben a BKV közel 500 buszt tud leselejtezni, hiszen érkezik a Várba 40 db, az agglomerációs járatokra pedig 150 busz. Ez is egy nagy előrelépés, de sajnos a buszok állapotát elnézve sokkal több jármű leselejtezése szükséges. A lízing során 31 milliárd forint értékben 90 csukós, 60 szóló és 50 elektromos buszt szeretnének üzembe helyezni. A képviselők a lízing-tervekről február 26-án tárgyalnak.

G.R.