H I R D E T É S

Turizmus hírek

Török és görög kultúra egy szigeten: ez Ciprus!

Török és görög kultúra egy szigeten: ez Ciprus!

Az évi 340 napsütéses óra sokat elárul arról, hogy miért választják sokan Ciprus területét a pihenés helyszíneként. A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigetét a szerelem szigeteként is számon tartják, hiszen a mítoszok szerint itt született Aphrodité. Ciprus tájai rendkívül változatosak, így a természet szerelmesei biztosan megtalálják itt számításukat. 

A hegységek és kopár tájak mellett gazdag növényvilággal rendelkező erdők és páratlan szépségű tengerpartok is várják a turistákat. Ennyiben azonban nem merül ki a sziget turisztikai vonzereje, ugyanis egészen különleges hangulatot, környezetet ad neki az a tény, hogy területén két kultúra él együtt, s osztozik meg a szigeten is.

 

A több ezer éves múltra visszatekintő történelem nyomai a főváros, Nicosia látnivalóin is tökéletesen megmutatkoznak, hiszen a velencei fal mellett a Girne Kapu, az Atatürk tér, vagy a Büyük Hamam névre keresztelt török fürdő is gyakori turisztikai célpontnak számítanak.

 

Menekültektől mentes terület gazdag turisztikai kínálattal

 

Nem véletlen, hogy a nyaralás előtt állók kifejezetten olyan területre szeretnének utazni, ahol nem kell a menekültektől tartani. A jelenlegi helyzetben Ciprus szigete garantáltan ilyen, így ha rá esik a választás, biztosan nem kell a menekültek jelentette gondokkal szembesülni. Évente legalább kétmillió ember dönt úgy Európa minden szegletéből, hogy a mesés szigeten pihenik ki a fáradalmakat.

 

Ebből adódik az is, hogy Ciprus bevételeinek nagy részét az idegenforgalom teszi ki. Annak érdekében, hogy ez sokáig így is legyen, a sziget lakossága mindent meg is tesz. A páratlan gasztronómia, a fenséges tengerpartok, a napsütés és a történelmi látnivalókban is gazdag környezet egyszerre gondoskodik arról, hogy Ciprus még sokáig az egyik legkedveltebb sziget legyen a mediterrán régióban. A Ciprusi Köztársaság vízummentesen érhető el a déli légi és tengeri kikötőkön keresztül, elég mindössze személyi igazolvánnyal rendelkezni. Abban az esetben viszont, ha az Észak-Ciprusi Török Köztársaság az úti cél, úgy mindenképpen vigyük magunkkal útlevelünket.

 

Ciprus Sor

 

25 kilométer hosszú tengerpart vár Larnaca területén

 

A víz és a napfürdőzés szerelmesei számára igazi paradicsomnak számít Larnaca, ahol 25 kilométer hosszú tengerparti szakasz várja a turistákat. Ha elfáradnánk a parton, akkor a város hat múzeumában, a 9. századi Szent Lázár templomban, vagy a tengerparti erőd nevezetességeiben gyönyörködhetünk. Larnaca természeti értékei apropóján is nagyon keresett, ugyanis négy tóból álló tórendszerrel is rendelkezik, amely madárvilága messze földön híres.

 

A flamingók költőhelye páratlan szépséggel bír, de a városban, a megszámlálhatatlan kávézóban és étteremben is tölthetjük időnket, méghozzá helyi finomságokat megkóstolva.

Tengerparti panoráma

 

Ciprus fiatalos üdülőhelye, Limassol

 

Sokan vannak, akik a nyaralás idején sem mondanának le a pezsgő éjszakai életről. Számukra ajánlott Ciprus szigetén Limassol, amely luxusszállodákkal, rengeteg programmal, karneválokkal, és ókori színházi előadásokkal is igyekszik a látogatók kedvében járni.

Ha a fürdőzés mellett a bulizás is fontos szempont a választásnál, akkor Limassol minden bizonnyal beváltja majd a hozzá fűzött reményeket.

 

Különleges gasztronómia nemzeti konyhákat ötvözve

 

A sziget kettősségéből adódóan a gasztronómia is rengeteg izgalmat kínál. Nem csak a török és a görög konyha sajátosságai köszönnek vissza az asztalról, hanem keleties ízek is gyakran szerepelnek az étlapon. Az utazasnet.hu azt javasolja, hogy ha Ciprus szigetére esik a választás, akkor mindenképpen kóstoljuk meg a helyi ínyencségeket.

 

Ciprus az évek során bebizonyította, hogy lehet egy sziget úgy is kiemelt turisztikai célpont, hogy közben területén két nép osztozik. A gazdag idegenforgalmi kínálat ennél fogva talán még inkább vonzó, ugyanis az idegen kultúrák sajátos találkozását nyújtja.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó