H I R D E T É S

Turizmus hírek

Sydney látnivalói nem csak az Operáról szólnak!

Sydney látnivalói nem csak az Operáról szólnak!

Sydney felkeresése a cél, és többet szeretne látni a mindenki által ismert Operánál? Ha a városra gondolunk, elsőként a kikötő képe és a különleges kialakítással bíró Opera tárulnak elénk. Sydney azonban ennél sokkal többet kínál azoknak, akik mellette teszik le a voksot utazás, pihenés kapcsán. A város nem csak Ausztrália fővárosa, hanem ténylegesen is kulturális, oktatási, gazdasági és közlekedési központ, ahol egyúttal számos fesztivál, rendezvény is várja az oda érkezőket.

Egyes vélemények szerint a világ egyik legélhetőbb városa, mely mellett egyébként a sok napsütés és a páratlan természeti adottságok is szólnak. A statravel.hu információi szerint egyre többen érdeklődnek Sydney más arca iránt is, és szeretnének többet megélni a városból, mint pusztán annak kulturális kínálatát megismerni.

 

Fókuszban a kultúra

A Sydney jelképének számító Operaház 67 méteres magasságával nyúlik az öböl fölé. Az 1,8 hektáros komplexum páratlan kulturális programoknak ad helyet, s az expresszionista stílusú épületben már 45 milliónál több néző is megfordult 1973 óta. Ha nem is szeretnénk jegyet váltani valamilyen előadásra, akkor sem érdemes kihagyni a vitorla-szerű részekkel egymásba hajló épületet, hiszen látványa igazán nagy élmény, akár éjszakai fényben is.

 

Sydney Harbour Bridge: extrém sétát ígér

Az Operaház közelében fekvő Sydney Harbour Bridge nem csak látványával varázsolja el a turistákat, hanem az általa kínált különleges programlehetőséggel is. Mód van ugyanis arra, hogy az 1932-ben átadott acélhíd tetején átsétálhassunk, természetesen szakértő vezetéssel. Ha tériszonnyal küzdünk, akkor nem biztos, hogy ez lesz a legjobb program számunkra Sydney-ben, de ha nincs ilyen problémánk, akkor mindenképp fizessünk be az extrém sétára a város és az öböl felett.

 

Australian Musem a természet szerelmeseinek

A múzeumlátogatás, mint program, ma már korántsem bizonyul olyan unalmasnak, mint amire gyermekkorunkból sokan emlékszünk. Erre különösen jó példa a Hyde Park közelében fekvő Australian Museum. A már távolról is jól látható, nagyméretű, homokkőből készült épület rendkívül izgalmas gyűjteményekkel várja a látogatókat. Megismerhetjük az őslények világát, de napjaink ausztráliai állatfajairól is sokat megtudhatunk a természettudományos gyűjteményekben. A városnéző séta során, vagy akár másik nap, hosszas időt szentelve neki, nem érdemes kihagyni a múzeumot.

 

Páratlan természeti értékek

Ugyan Sydney egy rohamosan fejlődő nagyváros, ahol modern épületekkel is gyakran találkozhatunk, ám ez nem jelenti azt, hogy a lakosoknak és a turistáknak le kellene mondaniuk a természetben való pihenésről. A városban több lenyűgöző park közül is választhatunk, ha megfáradtunk volna a hosszas sétában. A vízesésekkel, pagodákkal teli Kínai Kertben a lakosok is gyakran töltik idejüket, de hasonló népszerűségnek örvend a Domain Park és a Királyi Nemzeti Park is. Természetesen nem hiányozhat az állatkert sem Sydney kínálatából, így a Taronga Zoo kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek programot kínál. A város környéki strandok közül a Bondi Beach a szörfösök szerelmeseinek bizonyul ideális választásnak.

 

Jól látható tehát, hogy Sydney nem csak az Operaházról szól, hanem kikapcsolódásra bőven akad lehetőség területén. A város a művészetek, a kultúra és a páratlan természeti adottságok egyfajta izgalmas egyvelegét nyújtja, ráadásul mindehhez világhírű programokkal, fesztiválokkal és rendezvényekkel is hozzájárul. A távoli úti cél mind népszerűbb a hazánkból induló turisták körében, hiszen valami merőben újat képes mutatni számunkra.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Partnereink

Partner logó