H I R D E T É S

Receptek

A kukorica egy kevésbé ismert elkészítési módja

A kukorica egy kevésbé ismert elkészítési módja

A kukoricát nagyon szeretjük, számos ételben felhasználjuk, azonban leveshez ritkán szoktuk alkalmazni. Pedig nem is gondolnád milyen isteni krémlevest lehet belőle készíteni.

Jó tudni, hogy a kukoricában számos vitamin található, többek között A-, B1-, B2-, B6- és C-vitamin. A vitaminok mellett érdemes megemlíteni ásványi anyag tartalmát is, hiszen nagy mennyiségben található benne magnézium, folsav, kalcium, foszfor és kálium.

 

Ha valami különlegességgel szeretnéd meglepni vendégeidet és nem áll tőletek távol a mexikói konyha, egy isteni krémes kukoricaleves lesz a tuti befutó. Pillanatok alatt kész és szerencsére az év bármely hónapjában elkészíthető.

 

A mexikói konyha egyik legnépszerűbb alapanyaga a kukorica, nem véletlenül, hiszen számtalan formájában felhasználható, ízletes fogásokat lehet kreálni belőle. Gondoljunk csak a kukoricalisztből készül tortillára, vagy quasadilla-ra. Az alapvető kukoricás ételeken túl, most ismerkedjünk meg ezzel a pikáns levessel.

 

Kukorica darabkák főzésre készen

 

Kukorica krémleves recept:

 

  • Vajon párolj meg 2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, majd adj hozzá 400 g morzsolt csemegekukoricát vagy lecsepegtetett konzerv kukoricát. 

  • Öntsd fel fél liter alaplével és főzd benne puhára a kukoricát.

  • Botmixer segítségével turmixold össze, majd adj hozzá 1 dl főzőtejszínt vagy kókusztejet (ha vegán fogást készítesz) és forrald fel még egyszer.

  • Ízesítsd ízlésed szerint

 

Ha pikáns krémlevesre vágysz, szórj a tetejére chili port, de parmezán sajt, tortilla chips, pirított bacon, jalapeno paprika is kitűnően illik ehhez a szuper mexikói leveshez. A tetejét pedig megszórhatod friss petrezselyem vagy koriander zölddel. 

 

Nyugodtan készítsd el akár dupla mennyiségben, hiszen néhány napi tárolás után, csak még jobban összeérnek majd az ízek. 

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó