Új iskola épül Szigetszentmiklósón a kormány támogatásával

Egy újabb 25 ezer főnél nagyobb település, amely állami támogatással fejleszt. Szigetszentmiklóson egy új, 16 tantermes iskola épül meg. A projektről a Magyar Közlönyben lehet megtudni részleteket.

Szigetszentmiklós kinőtte az oktatáshoz rendelkezésre álló infrastruktúrát, ezért egy új iskola építésére van szükség a Temesvári úton. Az iskola megépítését a kormány finanszírozza.
 
Modern tantermek
 
Az iskolai épület 16 tanterem mellett csoporttermekkel, előadótermekkel, könyvtárral, étteremmel, büfével, aulával és hozzá parkolóval készül el. Az építkezés során figyelembe fogják venni a tanárok és diákok igényeit is, mivel egyre népszerűbb a kerékpárral való közlekedés. Lényeges szempont, hogy a korszerű térképzés elvei szerint készítik el az előadókat, tantermeket és a tanári szobát is. Az új iskola elkészülésével a pedagógusok és diákok egy modern és szerethető épületben folytathatják tanulmányaikat.
 
Nagy János Szigetszentmiklós polgármestere saját sikerként jelöli meg Facebook posztjában a beruházást. A projekt tervezése valójában 2017-ben kezdődött el, az előző önkormányzat szerezte meg az építkezéshez szükséges területet és kezdte meg a tárgyalásokat a kormánnyal.
 
 
BG
Forrás: MagyarNemzet