Pest megyében 20 templomot újít fel a kormány

Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára jelentette be, hogy 240 millió forint kormányzati támogatásból Pest megye 3 választókerületében, 20 templomot újítanak fel.

A kormány 1 hónappal ezelőtt fogadta el a templomfelújítási programot, melyben 26 milliárd forint keretösszegből, 1400 magyarországi és 400 határon túli templom felújítását támogatják.
 
Templomfelújítások kezdődnek
 
A gazdaság újraindításához járul hozzá a támogatás, mivel magyar vállalkozók jutnak így munkához- ismertette Soltész Miklós államtitkár.
 
Pánczél Károly (Fidesz) Dabas és térségének országgyűlési képviselője osztotta meg az információt, hogy az egyházi örökség védelmére kiírt pályázatra 29-szeres volt a túljelentkezés idén. Saját választókerületében 6 településen, 8 templom felújítása valósul meg 2021-ben.
 
Földi László (KDNP) Cegléd és térségének parlamenti képviselője ismertette, hogy választókerületénben 4 egyházközösség nyújtott be pályázatot a felújítási programra és közel 43 millió forintot nyertek.
 
Szigetszentmiklós és térségét képviselő Bóna Zoltán elmondta, hogy választókerületéből 6 településen, 8 templomot újítanak fel 100 millió Ft támogatási összegből.
 
BG
Forrás: MTI/Fotó Mónus Márton