Átadták az üllői piacot- a kormány célja támogatni a helyi termelőket

Ünnepélyes keretek között átadták az üllői piacot, ahol Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy céljuk a helyi termelők támogatása. A piac közel 500 millió Ft-ba került, melyhez 150 millió Ft állami támogatást kaptak.

Az ünnepélyes átadón Nagy István agrárminiszter megosztotta a kormány jövőbeni terveit, melyben a járványhelyzetet követően tovább szeretnék a helyi termelőket segíteni. A kormány 2012-ben vezette be a termelői piacok fogalmát, ekkor még 117 termelői piac működött országosan, de a támogatásnak köszönhetően 2020-ra közel háromszorosára, 324-re emelkedett a számuk.
 
 
Az agrárminiszter közölte, hogy a vidékfejlesztési program is hozzájárult a helyi termelői piacok fejlődéséhez. Az elmúlt időszakban több mint 6 milliárd forint fejlesztési forráshoz jutott 165 kérelmező.
 
Nagy István elmondta, hogy 2020-ban 5,5 milliárd forint keretösszegű kistermelők termelési és értékesítési lehetőségeinek biztosítását nyújtó beruházási pályázati csomagot hirdettek meg. Ez a csomag keretet adott a helyi termékértékesítést szolgáltató piacok infrastrukturális és eszközfejlesztési pályázati kiírásnak is.
 
A kormány célja a pályázatokkal, hogy a koronavírus-járvány gazdasági kárait enyhítsék és tovább erősítsék a helyi gazdaságokat, termelőket.
 
Az üllői piac átadó ünnepségén Szűcs Lajos (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője és Üllő polgármestere, Kissné Szabó Katalin is részt vett.
 
BG
Forrás: Liner