Tanulj baristának és lefőzöd álmaid kávéját!

A barista tanfolyam egyre népszerűbb, hiszen a jó kávéra mindig szükség van. Kávézás és kávézás között is nagy különbség létezik, és az alapanyagon legalább olyan sok múlik, mint az elkészítés módján.

Hazánkban és külföldön is egymást érik a kávézók, ahol a valóban hozzáértő alkalmazottak segítségével olyan mennyei nedű kerülhet a csészékbe, mely valóban felejthetetlenné teszi a kávézás élményét. Ha baristaként szeretnél elhelyezkedni, a megfelelő végzettségre mindenképpen szükséged lesz hozzá. A barista tanfolyam lehetőséget kínál az itthoni és a külföldi munkavállalásra is.

 

Tedd tökéletessé a kávézás élményét!

 

A kávé legtöbbünk mindennapjainak elmaradhatatlan részét képezi. Nem csak a reggeli életmentő feketét fogyasztjuk szívesen, hanem napközben is az asztalra kerül néhányszor az. Baráti beszélgetés, üzleti tárgyalás mellé is sokan betérnek kedvenc kávézójukba, ahol átélhetik a kávézás semmihez sem fogható, élénkítő és energiával megtöltő érzését. A legjobb kávézókban az egész berendezés olyan miliőt teremt, amely méltó az ital fogyasztásának szokásához. A barista suli nem csak a különféle kávét tartalmazó italok elkészítésének módjával ismertet meg, hanem betekintést enged abba a hagyományba is, mely a kávéfogyasztást körüllengi világszerte.

 

Minőségi alapanyag a titok nyitja

 

Kávét főzni sokféleképpen lehet, de ami a legfontosabb, az nem más, mint az alapanyag. A barista munkakör magában foglalja a különféle kávéfajták pontos ismeretét. Persze túl egyszerű lenne, ha kizárólag ezen múlna, milyen ital kerül a csészékbe. Az espresso és a capuccino sokak kedvenceinek számítanak, ám tökéletes elkészítésük szakértelmet követel meg. A barista tanfolyam során a tanulók ezekkel a méltán népszerű italokkal is megismerkedhetnek. A tejet napjainkban mind többen kerülik, éppen ezért kávékészítés során is fontos, hogy nélküle is ízletes italok legyenek készíthetőek. A barista képzés elvégzése során minden létező kávégép ismeretében varázsolhatsz majd igazán fenséges frissítőket az asztalra.

 

Díszítés a fogyasztás élményének javításáért

 

Nincs minőségi kávézó anélkül, hogy a baristák ne fordítanának kiemelt figyelmet a lefőzött italok díszítésére. Igazi kávécsodák születhetnek a valóban hozzáértők kezei között, de a standard tejes italokból is kihozható a legtöbb. A tökéletes tejkrém és a legjobb kávék elkészítéséhez rengeteg gyakorlásra van szükség, mely a barista tanfolyam keretein belül szintén elsajátítható.

 

Karrier itthon és külföldön

 

Bár már hazánkban is nagyon sok világhírű kávézó megtalálható, de külföldön is számos lehetőség várja azokat, akik számára nem mindegy, hol indítják el karrierjüket. A barista képzés után megszerzett képesítést külföldön is elfogadják, így ha határainkon túl szeretnél a jövőben érvényesülni, erre is lehetőséged lesz. A külföldi vendéglátóhelyeken, hajókon, szállodákban mindig keresnek magasan képzett, szakmájukat szerető baristákat, s a kinti jövedelem kétségtelenül magasabb, mint sok hazai vendéglátóhelyen elérhető.

 

A barista tanfolyam iránt nem véletlen érdeklődnek egyre többen, hiszen segítségével olyan szakma sajátítható el, melynek hazánkban és külföldön is mindig lesz létjogosultsága. A gyakorlat szerepét nem lehet elhanyagolni, így az ezt fókuszba állító képzés alkalmával valós körülmények között lesz lehetőségük a tanulóknak próbára tenni képességeiket és megtanulni mindazt, amit egy minőségi, igényes kávézó üzemeltetéséhez tudni kell. Tanulni és tovább képezni magad soha nincs késő, hiszen a vendéglátás területén is megéri újabb és újabb szakterületeket elsajátítani.