H I R D E T É S

Lakberendezés

Érkezik a baba? Tippek az otthon átalakításához

Érkezik a baba? Tippek az otthon átalakításához

Talán a legörömtelibb feladat felkészülni az első gyerekünk fogadására. A teendők szinte végtelenek, többek közt a lakás berendezését is újra kell gondolni.

Készítsünk listát a teendőinkről

A párok általában néhány közös év után már tudják, szeretnének-e gyerekeket, és mikorra tervezik. De még a leggondosabb felkészülésnél is sok meglepetés éri az újdonsült szülőket, hiszen a ‘gyerekes állapot’ egy teljesen más életforma.

Igazi bemelegítés az áldozatokkal járó szülői életre a babaholmik, bútorok megvétele. A beszerzésnél nemcsak a babaáruházak jelentenek megoldást, babaholmikat olcsón online, sőt ingyen is találunk. Ám jóval több tennivalónk lesz a bababoltokban való shoppingolásnál. Nemcsak vásárolni kell ilyenkor, hanem újra elhelyezkedni az otthon terében.

 

Babavárás okosan

 

Vannak szerencsések, akik a kicsi érkezésekor egy új, nagyobb lakásba, házba költöznek be. Jellemzően inkább a második, harmadik vagy sokadik testvér érkezésekor szokott eljönni az a pillanat, hogy olyan ingatlanba költözködik a család, ahol tágasabb a tér.

Az például a nehezen tolerálható, összeegyeztethető, ha a legkisebbek egy helységben alszanak a nagyokkal. Elég csak arra gondolni, mikor ébrednek a babák (hajnalban), és mikor a kamaszodó gyerekek (iskolába indulás előtt 15 perccel).

 

Próbáljuk a felesleges ajándékok áradatát visszatartani

Ha a meglevő otthonba várjuk a születendő családtagot, akkor sokmindent be kell szerezni, és sok megoldást újragondolni a lakásban. Fontos, hogy gyerekbarát termékeket keressünk: nem mindegy például, milyen a falfesték a babaszobában.

Mivel rengeteg holmink lesz (amelynek nagy részéről egy idő után bebizonyosodik, hogy felesleges), tárolóhelyeket kell teremtenünk. Ahova csak lehet, szereljünk polcokat, kisszekrényeket.

Érdemes ezzel párhuzamosan extra fényforrásokat felszerelni, mivel a sok plusz bútor összenyomja a teret, és a meglevő fényeket is eltakarhatja.

Az áruházakból ismert, szekrénybe rejtett, lehajtható pelenkázó beszerelése egy plusz ide-oda rakosgatott bútortól kímél meg minket a fürdőszobában.

Ez még nem minden: a bababútorok mellett plusz bútorokat is be kell szereznünk, például a gyerekszobába egy ággyá alakítható fotelt. Egy idő után nagyon hálásak leszünk ezért a megoldásért.

 

Legegyszerűbb kölcsönből kivitelezni

Az otthonunk beosztásától és gondolkodásunktól függően még számos más megoldást kitalálhatunk és megvalósíthatunk. Rajtunk múlik például, hogy az első naptól külön bababirodalomba költöztetjük-e az újszülöttet és bébimonitorral figyeljük, vagy egy félbevágott gyerekágyat tolunk a szülői ágyhoz és együtt alszunk a kicsivel.

Ami minden esetben felmerül, hogy nem kis összeget kell ezekre a változtatásokra szánnunk.Felesleges lemeríteni a családi költségvetést vagy rokoni kölcsönökkel próbálkozni. A jelenlegi nagyon kedvező személyi kölcsönök segítségével könnyedén kivitelezhető minden olyan ‘beruházás’, amire vágyunk. Külön előny, hogy akár pár nap alatt hozzájutunk a szükséges összeghez.

Ha ezt a megoldást választjuk és hitelből oldjunk meg az otthonunk átalakítást, nem verjük magunkat aggasztó költségekbe, hanem ráérünk később törleszteni.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Partnereink

Partner logó