H I R D E T É S

Divat

Mikortól vegyünk melltartót a lányunknak?

Mikortól vegyünk melltartót a lányunknak?

A címben megfogalmazott kérdés akár úgy is felvetődhetne, mikortól vegyen egy kamaszlány magának melltartót. De ma már a fiatalok olyan korán nőnek fel, hogy még szinte biztos, hogy nem az érintett tinilány vásárol magának.

“Már mindenkinek van az osztályban”

A tinédzser lányoknál a melltartó nem mellékes kérdés. Van, akinek még nincs szüksége rá, de szeretne, mert egy barátnője már visel, van, aki pedig elutasítja. Épp ezért a szülők sokszor tanácstalanok ezzel az érzékeny kérdéssel kapcsolatban. Már csak azért is, mert fontos ponton vannak azon a téren, hogy a nőiesség terén pozitív tapasztalatokat szerezzen kiskamasz csemetéjük.

Az anyáknak sokszor kényelmetlen melltartót adni egy kislányra, főleg, ha még a 10 éves kort sem érte el. Ám szükséges lehet, hiszen ma már léteznek extrém korán nőiesedő lányok. Nem nagyon viszonyíthatunk másokhoz ebben a kérdésben, mivel a gyerekek fejlődése ezen a téren is sokféle, van akinek 9, van akinek 14 éves korban lesz szüksége erre a darabra.

Ha a tinédzser azért szeretne elmenni melltartót venni, mert a ‘többieknek már van’, akkor ezt nem érdemes visszautasítani. Akkor sem, ha neki teljesen felesleges kebeltartót hordani. Ez a szituáció 12-13 éves korban már igen gyakori. Ez inkább lelki, vagy inkább szociális kérdés - biztos mi sem szeretnénk lapossarkúban topogni egy buliban, ahol az összes barátnőnk tűsarkúban van.

 

Mikortól vegyünk melltartót a lányunknak?

 
A fő probléma faktor persze a mellméret, hiszen ebben a korban a keblek még relatíve kicsik, illetve változnak a test egészével együtt - akár 20 éves korig is. Az első darabokként ajánlott melltartók közt épp ezért találunk 65, 70-es méretűt is.

 

A sportmelltartó is illik a tinikhez

Ha teljesen haszontalannak tartjuk a felnőtt melltartót, akkor esetleg crop top stílusú, merevítő nélküli darabbal próbálkozhatunk, amely átmenet egy levágott trikó és egy fehérnemű közt.

A kosaras változatok közt is vannak kimondottan első melltartónak ajánlott puha, kényelmes darabok, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy ne üssenek át a ruhán.

Régebben a felnőtt darabok legkisebb méretezésű változatait hordhatták csak a kamaszok, amelyek olykor horrorisztikusan álltak rajtuk. Szerencsére ma már körülnézhetünk a kimondottan tiniknek szóló kínálatban is.

Kamaszoknak lehetőleg ne vegyünk push-up darabokat - nem szerencsés, ha a figyelmet a nőiességével vívja ki egy 12-14 éves lány. Illetve azt tanulja meg, máshogy kell kinéznie, mint amilyen valójában, hogy tetsszen másoknak.

Nem szükséges, hogy a kiskamasz lány egy fehérneműboltban legyen kénytelen válogatni, online vásárlással sokkal egyszerűbben és kellemesebben megoldható ez a kérdés.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó