H I R D E T É S

Divat

Így válasszunk állólámpát!

Így válasszunk állólámpát!

Milyen funkciói lehetnek egy állólámpának? Azaz, mire szeretnénk használni abban az adott helyiségben, ahová tervezzük? Gondoljuk át a kérdést, és utána válasszuk ki a nekünk tetsző dizájnban!

Mint bármelyik lámpatípus esetében, úgy az állólámpánál is az elsődleges kérdés, hogy melyik szobába szeretnénk állólámpát, és miért pont állólámpát? Banálisnak tűnhet a kérdés, pedig nem az!

 

A fények, fényforrások típusai

 

A természetes fények mellett mindig van főfény egy szobában, amely lehet például függeszték, csillár vagy akár még falba süllyesztett spot lámpasor is. Ám fontos, hogy legyen még mellette "helyi világítás" és hangulatvilágítás is. Ezektől lesz jól megvilágított az otthonunk.

 

Az állólámpa szerepe

 

A beltéri világításon belül az állólámpa hangulatfény, de egyben kiegészítő fényforrásnak is számít. Emellett pedig, ha egy kanapé vagy olvasó fotel mellé állítjuk, akkor helyi fényként is működik, hiszen a térben egy adott funkciót világít be. Azaz, hogy este olvashassunk, ahhoz kell egy lámpa, ami világít, hangulatfény pedig akkor, ha például este csak az állólámpát használjuk.

 

És persze dekorációs állólámpa is létezik. Természetesen világíthatunk is vele, de önmagában is menő, dizájnelemként is megállja a helyét.

 

Az állólámpa helyi és hangulatfény is lehet

 

Az állólámpa stílusa

 

Az állólámpák között találhatunk letisztult, minimál, északi stílusút, klasszikusabb formatervezésűt, szecessziós ihletésűt és ultramodern dizájner darabokat is. Ami fontos, hogy egy lámpakoncepción belül többféle típus is megtalálható, így lehet egységes stílusú egy adott szoba világítása: csillár, függeszték, állólámpa, falikar, asztali lámpa, olvasólámpa. Tehát minden egyes lámpa része lehet ugyanannak a termékcsaládnak, így garantált a tökéletes összhang a beltéri világításban.

 

Az állólámpa váza és a lámpa búrája (ha van) készülhet fából, rézből, krómból, betonból, műanyagból... bármiből, amit csak a tervező megálmodott.

 

Érdemes még egy kis figyelmet fordítani arra, hogy milyen típusú izzót teszünk bele. Milyen fényerejűt? Hideget vagy meleget? LED-es, halogén vagy Edison típusú LED-es izzót szeretnénk-e? Akár többfélét is kipróbálhatunk otthon, ha nem vagyunk benne biztosak, hogy milyet is szeretnénk.


Fontos, hogy bármilyen állólámpát vásárolunk, arra mindig figyeljünk oda, hogy a talpa stabil legyen, azaz ne tudjon könnyen feldőlni. Kisgyerekesek esetében pedig az is biztonsági kérdés, hogy a gyerek hozzáfér-e a lámpához, hiszen ha véletlenül megfogja az izzót, akár meg is égetheti vele magát.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó