H I R D E T É S

Divat

Ez már 2019 - menő a férfi szandál

Ez már 2019 - menő a férfi szandál

A meleg nyári napokon az erősebb nem tagjai sem nélkülözhetik a szandált. A legforróbb időszakban még sportoláshoz is jobb, hogyha lehetőleg minél nyitottabb lábbelit hordunk. Ám sok férfinek nehéz átváltania a szandálra - nézzük meg, miért?

A zokni kompromittálta a szandált

 

Míg a nőknél szinte minden öltözékhez hozzáilleszthető a nyitott nyári lábbeli, a férfiaknál nehezebben kivitelezhető egy öltöny-szandál kombináció. Sokan slamposnak, ‘férfiatlannak’ ítélik meg ezt a viseletet. Inkább a legnagyobb melegben is zárt cipőben verejtékeznek.


Jópár esetben akkor is hanyagolják az erősebb nem tagjai a nyitott lábbelit, ha nyugodtan felvehetnék.


Köszönhető ez annak, hogy a divatbakik mezőnyében komoly pozíciót foglal el a szandál, főleg a zoknival viselt változat.


Vannak ugyan egyéb kicikizhető férfi ruhadarabok, mint például a városban viselt bermuda fürdőnadrág, vagy a tárgyalóterembe felvett flipflop, de a leggyakrabban kritizált öltözék a zokni-szandál. A megoldás egyszerűen az, hogy mezitláb viseljük ezt a darabot.

 

Felfedezték a tervezők

 

Mellette szól az is, hogy nemcsak unalmas változatokat találunk ma már. Városi öltözékhez is választhatunk már szandált, köszönhetően annak, hogy hatalmasra nyílt a választék, és a tervezők minden igényt igyekeznek kielégíteni. Többek közt az elegáns fazonokra is sok verziót kínálnak.

 

Trendi férfi szandál

 

A vászoncipő mellett nyáron polgárjogot nyertek a prémium megjelenésű műanyag és bőr szandálok. Hacsak nem egészen formális alkalomra igyekszünk negyven fokban, nyugodtan választhatunk egy elegáns szandált, például feketében.


Nagyon fontos az összkép, azaz, hogy milyen nadrágot veszünk fel a szandálhoz. Ha például világos vászonnadrággal viselünk egy sportos, színben harmonizáló változatot, biztos a siker.


A nadrág hosszát is érdemes próbálgatni a választott darabhoz; egyszóval, egy kis stílusérzék valóban elkelhet. Cserében viszont nem zárt cipőben töltjük a meleg nyári napot.

 

Az outdoor szandál nem régi találmány

 

Megemlíthetőek még a sportos fazonok, amelyek eléggé biztonságosak és trendi külsejűek ahhoz, hogy szabadtéri programot bonyolítsunk le bennük. Alternatívái lehetnek a vízparton a strandpapucsnak is, melyekből szintén rengeteg fajta van már. Nemcsak a kék-fehér csíkos ‘csattogós’, mondanánk, ha ez utóbbi nem tért volna vissza diadalmasan a divatba.

 

Nyáron mezitláb nagyobb a sérülésveszély

 

Ha sportteljesítményt szeretnénk kivitelezni sportszandálban, például nagyobb távot vállalnánk be, és vízhólyagok, sérülések nélkül szeretnénk befejezni a túrát, akkor ergonomikus, nedvesség elvezető típusokat is találunk ma már.
Egy dologra érdemes odafigyelni a nyári napokon: a lábunkat ugyanúgy kenjük be naptejjel, ha szabadon hagyjuk, mint más testrészeinket. Ha hirtelen váltunk át cipőről szandálra, papucsra, óvakodnunk kell a leégéstől.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó