H I R D E T É S

Budapest hírek

Új parkolási rendszert tesztelnek a belvárosban Budapesten

Új parkolási rendszert tesztelnek a belvárosban Budapesten

Az V. kerületi parkolóban szenzorokkal működő alkalmazást vezettek be, amely folyamatosan mutatja a szabad kerületi parkolóhelyeket, ezzel is könnyítve a parkolást.

Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros polgármestere kiemelte: mindent elkövetnek a tranzitforgalom csökkentése érdekében, a belvárosi forgalom 30 százaléka parkolóhelyet keresőkből áll. Az év végéig tesztidőszakban 135 szenzort működtetnek a parkolókban, a távlati cél, hogy egész Budapesten kifejlesszék a szenzorok hálózatát, amivel kevesebb dugó lesz. Az okosparkolási rendszer fontos állomás a tranzitforgalom csökkentéséhez, és jelentős lépés az okosváros felé vezető úton. A parkolási díjakból származó bevételt forgatják vissza egy olyan eszköz létrehozásába, amely hatékonyan segíti mind az itt élő, mind a belvárosban parkolni szándékozó autósokat. 

 

Új parkolási rendszert tesztelnek a belvárosban Budapesten

A sofőrök mobil alkalmazáson keresztül láthatják a szabad parkolóhelyeket

 

Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy az alkalmazás úgynevezett NB-IoT technológiát használ. A mobilhálózaton elérhető technológia kis adatátvitelre használható, alacsony energiafelhasználású. A Vodafone Magyarország partnerével, a Smart Lynx Kft.-vel Budapest Belvárosában, az V. kerületben olyan parkolószenzorokat telepített, amelyek által Magyarországon is egyedülálló közlekedési infrastruktúra épülhet ki - mondta. A sofőrök mobil alkalmazáson keresztül láthatják a szabad parkolóhelyeket, ahova az általuk preferált navigációs szoftver, majd a közelbe érve az okos parkolás-segítő alkalmazás a legrövidebb úton irányítja őket. Emellett a parkolódíj fizetését is elindíthatják az alkalmazásban - mondta.

 

MTI/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó