Új erősáramú szaktanteremmel bővült egy csepeli iskola

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma új erősáramú szaktanteremmel bővült, a BKSZC és a Legrand Magyarország Zrt együttműködésének hála.

A szaktanterem átadásán jelen volt Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőtképzésért felelős helyettes államtitkára, aki elmondta, hogy olyan gyorsan változik a technológiai környezet, hogy az iskolák nem tudnak vele lépést tartani, emiatt fontos a vállalati szektor tudásának bevonása a szakképzésbe. Úgy gondolja, hogy fontos olyan eszközöket bevinni a szakképzésbe, amelyek alkalmasak az új tartalmak megjelenítésére.
 

Az Euroskillsen induló versenyzők felkészítését szolgáló KNX-teremben a gyerekek okos eszközök, okos otthonok programozási lehetőségeiről tanulhatnak
 
Hafiek Andrea, a BKSZC kancellárja elmondta, hogy innovatív képzéseket terveznek indítani a vállalatokkal közösen, amivel versenyképes tudást szerezhetnek a tanulók.
 
A BKSZC és a Legrand Zrt 2015-16 óta működik együtt, melynek eredményeképp a most átadott szaktanteremmel együtt három készült el, összesen 110 millió forint értékben.
 
A most átadott szaktanteremben alakították ki az Euroskillsen induló versenyzők felkészítését szolgáló KNX-termet, ahol a gyerekek okos eszközök, okos otthonok programozási lehetőségeiről tanulhatnak. Az erősáramú szaktanteremben villanyszerelőket és technikusokat képeznek majd.
 
Az átadó ünnepség végén 3 terem közös működtetéséről együttműködési szerződést írt alá Bánátfy Andrea, Bánátfy Andrea, a BKSZC főigazgatója, Hafiek Andrea, a BKSZC kancellárja és Károlyi László.
 
BG
Forrás: MTI, BKSZC
A képek illusztrációk