H I R D E T É S

Budapest hírek

Új duális szakképzés a Knorr-Bremse Budapest jóvoltából

Új duális szakképzés a Knorr-Bremse Budapest jóvoltából

A Knorr-Bremse Rail Systems Budapest a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrummal, valamint két tagintézményével, az Eötvös Loránd és a Szily Kálmán szakgimnáziumokkal állapodott meg duális szakképzés elindításáról.

A szeptemberben induló képzéseken 3 diák kezdheti meg tanulmányiat gépi forgácsoló, CNC gépkezelő és gépgyártás technológiai technikus szakmákban. A Knorr-Bremse hazánk egyik legnagyobb és legjobban felszerelt üzemi tanműhelyét alakítja ki, 2019-re pedig 60-re növeli a tanulói létszámot, hogy a diákok további újabb szakmákban szerezhetnek szakképesítést, munkahelyi tapasztalatot.

 

Duális szakképzést indít a Knorr-Bremse Budapest

A Knorr-Bremse hazánk egyik legnagyobb és legjobban felszerelt üzemi tanműhelyét alakítja ki

 

A megállapodáskor jelen volt Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, az aláíráskor hangysúlyozta, hogy a gazdaság növekedésével jelentkező szakemberhiányt az oktatás megerősítésével kell megoldani. A Knorr-Bremse a világ piacvezető vasúti szerelvény- és haszongépjármű-fékrendszer gyártója, 30 országban 25 000 embert foglalkoztat.  A vállalatnak Budapesten van a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának a központja, ahol több mint 1300 munkavállaló - köztük 500 mérnök - dolgozik.

 

/T.D.

Dubai Hír

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hír

Bulvár

Partnereink

Partner logó