Tovább bővítették a Bosch fejlesztő központját Budapesten

Magyarországon és Budapesten már a sokadik nagyberuházást adta át 2022-ben a német Bosch csoport.

Elkészült a Bosch Budapest Innovációs Kampusz, amely hatalmas mérföldkő lehet a magyar gépjárműgyártásban és közel 1800 magasan képzett munkaerőnek biztosíthat állást. A Bosch Budapest Innovációs Kampusz a gépjármű technológiához kapcsolódó fejlesztőközpontja lesz a külföldi nagyvállalatnak, ahol a legmodernebb technológiai megoldásokat tesztelik majd.

A kampusz közel 70 milliárd forintból jött létre a már régebb óta működő Robert Bosch Kft. Budapesti Fejlesztési Központ mellett. A projekt révén óriási területen építettek csúcstechnológiás kutatólaborokat és teszthelyszíneket. A laborokon kívül teszt csarnokok és teszpályák is épültek. A beruházás mintegy 14 ezer négyzetméteren zajlott. 

bosch_fejl_torzs_bpn

A német anyavállalat is büszke a magyar eredményekre

A rengeteg jövő technológiával megáldott központ a jövőben komoly hatással lehet a Bosch és hazánk autonóm megoldásainak fejlesztésében, illetve az elektromobilitási célok megvalósításában.

A stuttgarti székhelyű Bosch anyavállalat nem győzi dicsérni a Magyarországon eddig elért eredményeket és megvalósított célokat. A hivatalos közlemények alapján a magyar fejlesztési központoknak nagy szerepe van abban, hogy az elmúlt években oda jutottak, hogy 2022-re már ők a globális járműipar egyik legnagyobb innovációs vezetői. 

A Bosch csoport egyébként hazánk egyik legnagyobb nemzetközi munkáltatója, az új innovációk által pedig még több munkahelyet teremthetnek a jövőben.

Forrás: MTI, Bosch
CS.SZ.