Több 100 IT-szakembert vesz fel az Aldi

Budapesten és Pécsett több 100 új munkahelyet létesít az Aldi International IT Services Kft.  

Ismét komoly beruházást jelentett be Magyarországon az Aldi. A nagyvállalat informatikai szolgáltatásokat végző leányvállalata legalább 300 új munkahelyet teremt hazánkban. A munkafolyamatok nagyrésze távmunkából is megoldható lesz.

Az Aldi International IT Services Kft. (AIIS) jelenleg főleg Budapesten, Pécsett és Biatorbágyon rendelkezik olyan kollégákkal, akik a cég informatikai szolgáltatásán dolgoznak, de vélhetően a fővárosban alakítják ki a legtöbb új munkahelyet.

aldi_torzs_bpn

Az Aldi elégedett a magyar szakemberekkel

Az Aldi magyar leányvállalata már 4 éve külön és önálló cégként működik és fő tevékenységük, hogy az Aldit támogatják az informatikai folyamatokban. A vállalat felelős az Aldi 4000 európai üzletének, 55 logisztika központjának, illetve az igazgatási és irodaház IT-rendszerének biztonságáért is.

Mivel külföldről egyre több feladat érkezik, így a magas színvonalú munka megtartásának érdekében tovább növelik a magyar munkavállalók számát. 2021-ben 75 százalékkal bővült az alkalmazottak létszáma 2020-hoz képest, 2022 végére pedig több mint a duplájára növelnék az Aldi magyar informatikai szakembereinek számát.

Jelenleg 300 IT-szakember dolgozik a fővárosi és a két vidéki irodában, 2022 végére azonban ez a szám 650 fölé nőhet. 

Forrás: MTI
CS.SZ.