Terítéken az egészségügy digitalizációja Budapesten

Neves egészségügyi és digitalizációs konferenciát rendeztek a magyar fővárosban.

Megtartották Budapesten a Digital Health Essential konferenciát, amely a digitalizációra és az egészségügyre fókuszál. Az eseményen a köz- és magánegészségügy, a digitális egészségügyi és pharma digital vállalatok vettek részt. Az előadások mellett kerekasztalbeszélgetések is történtek. 

A konferencián elárulták, hogy a koronavírus járvány nagy ütemben felgyorsította Magyarország egészségügyének digitalizációját. A járvány és a digitalizációs folyamatok felgyorsulása szintén megmutatták, hogy mekkora szükség van arra a magyar egészségügyben, hogy a betegadatok digitális formában is gyorsan hozzáférhetők legyenek a kórházak vagy a rendelők számára.

eu_dig_torzs_bpn

Az adatokkal "gyógyítani" lehet

Magyarországon a magánellátás nagyon erősen Budapest-központtal működik, mivel minden trend alapján a magyar főváros adja az irányt és a célokat. A konferencián szó esett a jövő technológiákról is, amelyek ma már nagyban képesek befolyásolni a gyógyítást és annak eredményeit.

A digitalizáció, az értékalapú egészségügy, a mesterséges intelligencia, az e-orvoslás, a telemedicina, illetve az egészség informatika ma már mind olyan területek és kifejezések, amelyek meghatározzák Magyarország magán- és közegészségügyének jövőjét, így a budapesti konferencián részletesen kifejtették ezeket a szakemberek. 

Az esemény rávilágított arra is, hogy a digitalizációval hatékonyabb ellátást képesek biztosítani a magyar kórházak és rendelők.

Forrás: Pénzcentrum
CS.SZ.