H I R D E T É S

Budapest hírek

Sütési ötletek válogatós gyerekeknek

Sütési ötletek válogatós gyerekeknek

Az otthoni sütés-főzés nem mindig öröm, ha olyan gyerekeink vannak, akik kevés dolgot hajlandóak megenni; és melyik kicsi nem ilyen egy bizonyos életkorban? Szerencsére vannak olyan ételek, amelyeknek még a legválogatósabbak sem tudnak ellenállni.

Amikor egy évig csak háromféle étel fogy

 

A legtöbb kisgyereknél az okoz fejtörést a szülőknek, hogy a legnépszerűbb finomságok - úgymint pizza, paradicsomos tészta, sült krumpli - ugyan elfogynak, de ezek mellett semmi alternatívát nem vállal a csemete, és főleg, nem eszi az egészséges ételeket.

 

Kimondottan nagy kihívást jelent változatosságot vinni az étkezésbe 2 és 5-6 éves kor közt, és olyan alapanyagokat használni, akár rejtve, amelyek némi vitamint is tartalmaznak. A jó hír, hogy ez a korszak pár év után elmúlik a legtöbb gyereknél.

 

De addig is, lássuk, hogyan tudunk érdekesebb ételeket is tálalni otthon! Hiszen valljuk be, nem mindig szeretünk kétfelé főzni, ha családunk többi tagja nem szeretne minden nap csibefalatokat enni krumplival.

 

A legjobb, ha örömmel és jó hangulatban eszünk mi is a gyerekekkel leülve, hiszen a picik minket utánoznak. Ha az anyuka egyfolytában diétázik, akkor nincs miért csodálkozni, ha nem nagyevők a család kiskorú tagjai.

 

Minden új dolgot apránként vezessünk be

 

Szerencsére a kicsik jelentős része szívesen megeszi a tésztákat, a sült dolgokat. Érdekes módon a mediterrán étrend egészséges összetevőit, mint például a paradicsom, az olivabogyó sokan örömmel fogyasztják - próbáljuk ki ezeket, ha még nem tettük!

 

A mediterrán, házilag sütött-főzött finomságokkal változatosabbá varázsolhatjuk az otthoni menüt.

 

Terítékre kerülhet például a négyzetes sütőformában készíthető ciabatta, ami frissen rendkívül finom, veszélyesen könnyű rákapni. Ez az olasz kenyérféle kettévágva, megpirítva elkészíthető caprese-nek, mozarellával, paradicsomszeletekkel, olivaolajjal.

 

Szakácskodjunk otthon együtt

 

Sütés a gyerekkel vessük be a szív mintás sodrófát

 

Nem mindig könnyű időt és energiát felszabadítani az otthoni sütés-főzésre, de a közös munkába a gyerekek garantáltan szívesen bekapcsolódnak. Amit maguk készítettek, azt nagy valószínűséggel meg is kóstolják. Egy kis kreatív konyhaművészkedés ráadásul mindenkit, kicsit-nagyot egyaránt kikapcsol. Érdemes épp ezért bővíteni az otthoni sütő felszerelésünket. https://favi.hu/termekek/kategoria/sutes/legnepszerubbek

 

Egy sokoldalú eszköz - a szilikon forma

 

A remekül kihasználható szilikon sütőformák fantáziadús alakzatokban kaphatók. Vannak, akik tartanak ettől a műanyag sütőformától, ám nem tartalmaz káros anyagot.

 

Segítségével egészséges hozzávalókkal olyan süteményeket készíthetünk együtt, amelyeket a kicsik is megesznek. Az így készült mákos süti vagy olívabogyós muffin tápláló és finom.

 

Amellett, hogy édességek - többek közt puding, túrótorta -, valamint kenyérfélék készíthetők a szilikon forma segítségével, húst, sült zöldségeket is készíthetünk bennük.

 

Ha már válogatós gyerkőcünk van, az ő kedvenc húsételét is elkészíthetjük nagy mennyiségben, és lefagyaszthatjuk a formában.

 

A mini sütőformákat is biztos nagyon szeretni fogják a gyerekek, érdemes ezekből beszerezni párat. Ha csak kis mennyiségben sütünk, ezek a formák igen praktikusak, időtakarékosak. Annak nem árt utánanézni, hogy alakítsuk át a mini méretnek megfelelően a recepteket, hiszen a sütésnél a pontos mennyiségek nagyon sokat számítanak.

 

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó