H I R D E T É S

Budapest hírek

Profi tippek az ideális gyerekszobához

Profi tippek az ideális gyerekszobához

Egyszerre legyen szemrevaló és funkcionális, töltsön be rengeteg funkciót - ezek azok a nem túl szerény követelmények, amelyeket a gyerekszoba berendezésével szemben támasztunk. Hogy tudnánk a legjobbat adni gyermekünknek e téren?

Kellemesen lehessen benne időt tölteni

 

Ha még nem rendeztük be, fontos, hogy melyik helyiséget választjuk ki a legkisebbek kuckójának. Mivel alkalmasnak kell lennie zavartalan játékra, alvásra, tanulásra, jó, ha nem zajos utcára néz, és ha nem tűz be erősen a nap. Ha kicsi ez a helyiség, hangulatos színekkel, helyi fényekkel ‘kuckósíthatjuk’.

 

Esetleg ezt a szobát más tevékenységekkel megosztva használjuk, vagy ide is teszünk tévét? Az elektromos készülékek - televízió, számítógép - legyenek 2 méterre az ágytól, és időben kapcsoljuk ki őket a nyugodt alvás érdekében.

 

Az erős színeket egyébként nem ajánlják a szakemberek a gyerekszobában: nehezebben alszanak el a kicsik, mintha barátságos pasztell árnyalatokat látnak maguk körül.

 

Továbbá jó, ha a kisgyerek rálát az ágyából az ajtóra, de az zavaró lehet, ha a szobaajtó üvegbetétes, hiszen ennek a szobának a lakói térnek nyugovóra először - ideális esetben.

 

Gyerekekre tervezett tárgyakat használjunk

 

A bútorok kiválasztásánál az elsődleges szempont a biztonság, utána következik a kényelem és az esztétikum. Nem muszáj, hogy nyuszi alakú legyen a szék, fontosabb, hogy ne lehessen vele könnyen feldőlni, elesni. Éppígy alapvető a konnektorvédők beszerzése.

 

Ne feledjük, mielőtt a kis hercegnek vagy hercegnőnek berendezzük a birodalmát, hogy bizony 2-3 évente át kell alakítani a szoba berendezését, ahogy nő a gyerek. Szerencsére ma már léteznek például nyújtható ágyak, amelyeket sokkal tovább ki tudunk használni.

 

Játék és lakberendezés gyerekeknek

 

Zárójelben megjegyezzük, a feng shui szerint nem ‘egészséges’ az emeletes ágy, vagy a beépített szekrény a gyerekek esetében. De azért jó sok gyerkőc felnőtt már probléma nélkül ezek közt a bútorok közt.

 

Az új varázsszó: az egyszerűsítés

 

Az újabb trendek azt mondják, felejtsük el a rajzfilmes óriásposztereket és a rengeteg játékot. Mivel túl sok hatás éri a család kiskorú tagjait amúgy is, a kis birodalmukban hagyjuk el a túlstimulálást. Ennek érdekében kevesebb játék, plüssállat legyen kitéve. Fordítsunk figyelmet arra, hogy minél több természetes anyag vegye körül a gyerkőcöt.

 

A sok kincs tárolására a legjobb a nyitott polc - a nagy játékosládákat felejtsük el. Olyan élmény megtalálni bennük mondjuk egy szájharmonikát, mintha mi az összes összeöntött konyhai eszközünk közt keresnénk a sószórót.

 

Aminek a megvétele viszont nagyon meghálálja magát, az egy szép gyerekszobai szőnyeg, amin pompásan lehet játszani, és egy kis sátor - ezt garantáltan imádni fogják a kicsik.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó