H I R D E T É S

Budapest hírek

Ötletversenyen kerestek megoldást a fővárosi Duna-part élhetőbbé tételére

Ötletversenyen kerestek megoldást a fővárosi Duna-part élhetőbbé tételére

Mintegy harminc fiatal keresett megoldást 24 órán keresztül a Duna-part élhetőbbé tételére a Climathon elnevezésű nemzetközi klímavédelmi ötletversenyen.

Barna Orsolya, a Climathon magyarországi szervezője a verseny megnyitóján ismertette, hogy a programnak a Budapesti Műszaki Egyetem ad otthont a projektek inkubációját segítő Demolában, ahol egyetemi hallgatók és fiatal vállalkozók 4-5 fős csapatokban keresnek innovatív megoldásokat a fővárosi Duna-partot érintő, klímaváltozással kapcsolatos kihívásokra. A résztvevők mentorok segítségével dolgozták ki ötleteiket, amelyeket végül zsűri előtt prezentáltak. 

 

Ötletversenyen kerestek megoldást a fővárosi Duna-part élhetőbbé tételére

A versenyen olyan ötleteket vártak, mint a rakpartok forgalmának mérséklése, a Duna-part zöldítésének lehetőségei

 

Lőcsei-Tóth Kinga, a Fővárosi Önkormányzat pályázatkezelési csoportvezetője elmondta, hogy a BME-vel közösen 50 ezer eurós (nagyjából 15 millió forint) uniós támogatással a folyóparti közterületek okossá formálásán dolgoznak. Az útkereső, igényfelmérő projektet, amelyet a Climathon verseny is kiegészít, a 11. kerületi önkormányzat részvételével is támogatja. A versenyen olyan, a fővárost érintő, lakossági bevonással megvalósítható kihívásokra várnak ötleteket, mint például a rakpartok forgalmának mérséklése, a Duna-part zöldítésének lehetőségei, valamint elérhetőségének javítása.

MTI/T.D.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó