H I R D E T É S

Budapest hírek

Öt hektáron az állatkert legnagyobb fejlesztése

Öt hektáron az állatkert legnagyobb fejlesztése

Lerakták az öt hektáros Pannon Park alapkövét, a megszűnt vidámpark egykori területén a Kárpát-medence múltbéli élővilágát bemutató fejlesztés az állatkert történetének eddigi legnagyobbja.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta, hogy családbarát környezetet, egyedülálló élményt és 21. századi kikapcsolódást nyújtó közösségi tér épül a Fővárosi Állat- és Növénykert területén. A 43,7 milliárd forintból épülő komplexum a szabadtéri kifutó mellett egy 1,7 hektáros hipermodern biodómnak és Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb akváriumának is helyet fog adni. A miniszter szerint Budapest új arculata nagy ívű terveket és fejlesztéseket szült, melyeknek köszönhetően olyan európai várossá válik, amely képes nagy attrakciókkal Magyarországra vonzani a minőségi szórakozásra vágyókat.

 

Öt hektáron az állatkert legnagyobb fejlesztése

Az öt hektáros Pannon Park az állatkert történetének eddigi legnagyobb fejlesztése

 

Az egész évben nyitva tartó, a természeti környezetet látványában és klimatikus viszonyaiban is felidéző, élő, organikus tér jön létre a fedett csarnokban, amelynek hatalmas terében csaknem 1400 fatermetű növény és egy kisebb elefántcsorda is új otthont kap. Tarlós István főpolgármester kiemelte, hogy a fejlesztéssel a város új zöldterületet is nyer, hiszen a korábbi Vidámpark területének négy hektáros lebetonozott felülete egzotikus növényekkel fog benépesülni. A tervek szerint jövő tavasszal nyílik meg új kiállításokkal a kisgyermekes családok állatos élményparkja, a Holnemvolt Vár. Az állatkert elmúlt években kibővült területén emellett 700 férőhelyes parkoló és egy új kiszolgáló zóna is épül.

 

MTI/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó