Okosvárosok miatt kötött együttműködési megállapodást az ITM és a Huawei

Együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Huawei-vel annak érdekében, hogy továbbfejlesszék Magyarország digitális megoldásait.

Az együttműködési megállapodást a Tech4Green- Digital Power Summit konferencián jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója. A megállapodás kiterjed az 5G és a vezetékes hálózatok fejlesztésére, valamint az okosvárosok kialakítására.
 
A konferencián résztvevők megismerhették az új technológiák, mint a mesterséges intelligencia vagy a Big Data szerepének fontosságát a klímasemlegességhez vezető úton.
 

Együttműködési megállapodást kötött az ITM és a Huawei 
 
Palkovics László előadásában a kifejtette, hogy hazánkban a legfontosabb technológiai fejlesztések a digitalizációhoz és a zöldtechnológiákhoz kapcsolódnak. A Mesterséges Intelligencia Stratégiával kapcsolatban kiemelte, hogy az MI alkalmazások azon dolgoznak, hogyan tudják zöldgazdaság területén is alkalmazni a rendszereket.
 
„A jövő egyik legfontosabb technológiája az akkumulátor, az energiatárolás lesz, Magyarország pedig azt a célt tűzte ki, hogy Európában a második legnagyobb gyártási kapacitással bíró tagállam legyen Németország után”- tette hozzá Palkovics László.
 
A Huawei közölte, hogy továbbra is szorosan együttműködik a hazai oktatási intézményekkel, innovációkkal és tudástranszferekkel annak érdekében, hogy támogassák a digitális oktatás fejlesztését hazánkban. A cég 2019-ben aláírt együttműködési megállapodást a minisztériummal, mely magába foglalja, hogy támogatják a mérnök informatikusok képzését a magyar egyetemeken.
 
Az Huawei és ITM a kis- és középvállalkozások digitális képességeinek fejlesztésének érdekében kampányt indít, hogy megmutassák számukra az infokommunikáció előnyeit.
 
Az együttműködés kiterjed arra is, hogy az ITM biztosítja a Huawei számára az 5G hálózatfejlesztéshez a nyitott és diszkrimináció-mentes üzleti környezetet.
 
BG
Forrás: MTI, Innovációs és Technológiai Minisztérium
A képek illusztrációk