H I R D E T É S

Budapest hírek

Nyelvvizsga felkészülés 2019-ben

Nyelvvizsga felkészülés 2019-ben

Hol van már a könyvtári magolás, a húszkilós szótárak cipelése? Ma számtalan automatizmus és okos megoldás segít, hogy hatékonyan, de élvezetesen javíthasd nyelvtudásodat. Figyelj, tippek következnek!

 

Tudjuk, a nyelvvizsga felkészülés otthon soha nem lesz olyan élvezetes, mint egy buli a haverokkal, de nagyon sokat tehetsz azért, hogy ne szenvedésként, kötelességként éld meg az angolozással, németezéssel töltött órákat. Számos szórakoztató, jópofa és érdekes online eszközt érsz el akár hintaágyban, a tóparton lazulva, amivel sikeresen fejlesztheted szókincsedet, gyakorolhatod a típusfeladatokat, vagy tesztelheted tudásodat. Nézzünk pár 21. századi extrát, és válaszoljuk meg együtt a hogyan készüljek fel a nyelvvizsgára kérdést!

 

1. Katt ide: euroexam.hu

 

A nyelvvizsga felkészülés soha nem volt még ilyen kényelmes: a vizsgaközpont honlapján olyan mennyiségű gyakorló- és tesztanyag áll rendelkezésedre, hogy azt el sem tudod képzelni. Napi feladatsorok, online tesztek és szintfelmérők, vizsgatippek és hasznos információk mind-mind elérhetők. És azt mondtuk már, hogy teljesen ingyen?

 

Használd ki a lehetőségeket – gyakorlatilag semmi nem kell hozzá, csak a telefonod és internetkapcsolat. Csináld végig az összes felmérőt, tesztsort, kérdés esetén chaten kérdezz a vizsgabiztosoktól, olvasd el a hasznos, praktikus blogbejegyzéseket, ismerd meg a vizsga menetét, a pontozási rendszert és a vizsgáztatók értékelési szempontjait. A közép- vagy felsőfokú angol nyelvvizsga felkészülés ugyanis nem csak a konkrét tanulásból áll: fél siker, ha nem lepődsz meg a nagy napon, ha érted, mi történik körülötted, és képben vagy, mire kell odafigyelned.

 

A nyelvvizsga felkészülés nem csak tantermekben lehetséges

 

2. Napi rutin

 

Akár beiratkoztál felkészítő kurzusra, akár nem, az önálló felkészülés nyelvvizsgára legalább olyan fontos, mint kész házi feladattal megjelenni az órán. Te tudod legjobban beosztani az idődet, te ismered magad a legjobban, mikor vannak hatékony óráid. Reggeli után csinálj meg például egy tízperces gyakorlófeladatot, délelőtt menj végig egy vizsgateszten, délután ülj le egy-két órára gyakorolni, este pedig egy szimpatikus appon, játszva csiszolj szókincseden. Nem is hangzik olyan rosszul, ugye? A lényeg, hogy rendszeresen, napi szinten képezd magad. Állj rá egy neked megfelelő rutinra, és ragaszkodj hozzá – a szünetekben jöhet a nyár! 

 

3. Mindenhol angolul

 

Persze, nem a sarki boltos nénin kell gyakorolni, de meglehetősen sokat segít, ha telefonodat, laptopodat angolra állítod, ha barátaiddal angolul beszélgetsz – cseten és élőszóban egyaránt –, ha kedvenc sorozatod új epizódjait nem szinkronosan nézed meg. Olvass téged érdeklő cikkeket, könyveket angolul, tulajdonképpen vedd magad körbe a nyelvvel! Hihetetlenül sokat segít fejlődésedben, ha a nyelvvizsgára felkészülés reggeltől estig tart.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó