H I R D E T É S

Budapest hírek

Nemzeti szavalóverseny döntőjét rendezik meg Budapesten

Nemzeti szavalóverseny döntőjét rendezik meg Budapesten

A magyar nyelv napján, november 13-án rendezik meg a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete közös szavalóversenyének döntőjét Budapesten.

Az egész Kárpát-medencében hirdették meg a nem hivatásos versmondók versenyét a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében. A cél a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése. A Nemzeti VERSeny több mint 200 indulója között akadt ötéves, de több 90 éven felüli versmondó is. A professzionális előadók mellett vakok és gyengén látók, siketek és értelmi fogyatékosok is beneveztek, határon innen és túl.

 

Nemzeti VERSeny

 

A döntőben  28 versenyző lép színpadra, akiknek egy-egy versklipjét is megnézheti a közönség a Nemzeti Színház Kaszás Attila termében. Az értékes nyeremények mellett az első három helyezett a Vers a bajnoktól elnevezésű gálán is fellép, amelyet szintén vasárnap este tartanak a teátrumban. Mind az elődöntőben, mind a középdöntőben volt lehetőség közönségszavazásra, így a Nagy-Kálózy Eszter és Bakos-Kiss Gábor színművészekből, Kiss László rendezőből, Lutter Imre előadóművészből és Szabó László kommunikációs szakértőből álló zsűri döntése, valamint a verskedvelő nézők szavazatai alapján alakult ki a döntő 28 fős mezőnye. A döntősök klipjeit eddig mintegy 60 ezren látták a YouTube portálon.

 

/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó