H I R D E T É S

Budapest hírek

Nagyobb támogatásban részesülnek a budapesti színházak

Nagyobb támogatásban részesülnek a budapesti színházak

A Tao – rendszert egyszer már megszüntették a színházak vonatkozásában, viszont a rendszer megszüntetése után sok észrevétel volt azzal kapcsolatban, hogy mégsem volt olyan rossz ez a támogatás.

Sajtótájékoztatón jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a megállapodás létrejött a főpolgármester úr közbenjárásával. A Tao rendszer átalakításával a jövő évben a 11 budapesti színház nagyobb 3,5 milliárd forintnyi előadó művészeti támogatást igényelhet. 

 

Ennek az összegnek az elosztásáról Tarlós István főpolgármester dönthet és a kormány ennek megfelelően fogja kiosztani a támogatásokat. Mindez egy szabályozott, egyértelmű és átlátható rendszerben fog történni.

 

Tao rendszer átalakításáról

 

Az érintett színházak az Emmi honlapján lévő adatlap kitöltésével igényelhetik majd a támogatást. Az ígért támogatások összegét három részre bontják, márciusban, júliusban és szeptemberben fogják folyósítani az összegeket. Így egy kiszámítható rendszer lesz.

 

Tarlós István még hozzátette, hogy az igényelhető összeg felosztásáról szóló javaslathoz figyelembe veszi  a színházigazgatók véleményét is.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Partnereink

Partner logó