H I R D E T É S

Budapest hírek

Mit tegyünk, ha csőtörésre gyanakszunk?

Mit tegyünk, ha csőtörésre gyanakszunk?

Az ingatlan kényelmes használatához nélkülözhetetlen, hogy a különféle rendszerek kifogástalan állapotban működjenek. Nincs ez másként a vízellátással és a szennyvíz elvezetésével sem.

Kevés bosszantóbb dolog létezik annál, mint amikor átnedvesedett falfelületekkel találkozunk, vagy a szennyvíz folyik visszafelé a szaniterekben. Ha mindez esetleg extrém vízfelhasználással is társul, akkor érdemes szakemberhez fordulni, hiszen könnyen lehet, csőtörés történt.

 

A dugulaselharitas.net csapata szerint ez nem csak a vízelfolyás vagy a szaniterek használhatatlansága miatt érdemel figyelmet, hanem a falak átnedvesedése miatti károk apropóján is.

 

Extrém vízfogyasztás? Gyanús lehet!

 

A rezsi összegével sokan vagyunk elégedetlenek, de vannak olyan helyzetek, amikor fel kell tűnnie a kiugróan magas számláknak. Ha a korábbinál klasszisokkal több vízfogyasztást mutat a vízóra, akkor mindenképpen érdemes egy próbát tenni, és megnézni, hogy ha nincs fogyasztás, úgyis forog-e az óra. Amennyiben igen, úgy szinte biztosan elfolyik valahol a víz, és azonnali segítségre van szükség. A csőtörés gyanújakor ne kísérletezzünk házilagos módszerekkel, ugyanis nagy valószínűség szerint csőcsere lesz szükséges.

 

Nedves falrészek? Csőtörés okozhatja!

 

Az átnedvesedett falrészek biztos jelei annak, hogy az érintett területen eltört egy cső. Ilyenkor azonnali beavatkozás válik aktuálissá, ellenkező esetben akár az ingatlan falainak állapota is kárát láthatja a helyzetnek. Ugyan az építési és szigetelési hiányosságokból fakadóan is előfordulhatnak vizes, penészes falfelületek, de ha gyanús, hogy ott csövek húzódnak a falban, akkor nem érdemes halogatni a szakember kihívását. A profi eszközökkel, a kamerás cső-és csatornavizsgálat segítségével azonnal fény derülhet az esetleges csőtörésre, és annak helyére. Hívja ídőben vízvezeték szerelő szakembereinket.

 

Csőtörés a kertben, probléma a lakásban

 

Kevesen tudják, de a lakásban, a toalettből visszafolyó szennyvíz utalhat arra, hogy a kertben történt csőtörés. Ilyenkor rendszerint esőzések alkalmával folyik visszafelé a szennyvíz, ezzel rányomva bélyegét a lakás higiéniájára is. A helyzetért nem más felelős, mint a kertben kialakult gyökérbenövések, melyek szétfeszítik a talajban lapuló csöveket és amint esőre kerül sor, azzal együtt megindul a szennyeződés visszafelé a toalett irányába. A helyzet már csak a higiénia miatt is azonnali beavatkozást igényel.

 

Fontos hangsúlyozni azt is, hogy a kertépítés során sokat tehetünk a megelőzés érdekében. A talajban levő csövek környékére nem érdemes olyan növényeket, cserjéket telepíteni, melyek idővel nagy gyökérzetet növesztenek. Amennyiben nem vagyunk tisztában azzal, hogy hol találhatóak csövek, akkor hasznos lehet szakember segítségét kérni, aki a kamerás cső-és csatornavizsgálat segítségével információt adhat arról, merre vezetnek a csövek.

 

A csőcsere nem maradhat el!

 

Amint bebizonyosodik, hogy csőtörésről van szó, az azonnali beavatkozás nem maradhat el. A megfelelő szakemberek választásával gyorsan és hatékonyan történik meg az érintett cső elérése, cseréje, és arról is gondoskodnak a profik, hogy a lehető legkevesebb rombolással történjen a helyreállítás.

 

Fontos tudni, hogy akár az elhanyagolt dugulások is vezethetnek egy idő után csőtöréshez, ezért ha a házilagos duguláselhárító módszerek nem válnak be, akkor célszerű hozzáértő segítséget kérni. A csőtörés helyreállításával újra optimálisan működhet a rendszer, ám a megelőzésre mindig helyezzünk hangsúlyt. A lefolyótisztítás akkor is aktuális lehet, ha éppen nem észleljük dugulás jeleit.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó