H I R D E T É S

Budapest hírek

Minden, amit a gurulóállványról tudni érdemes

Minden, amit a gurulóállványról tudni érdemes

Az olyan nagy belmagasságú terek felújításánál, takarításánál, mint amilyenek az ipari garázsok, szerelőcsarnokok, a gurulóállvány a leggazdaságosabb, legjobban kihasználható megoldás.

Pillanatok alatt arrébb vihető

 

A mennyezettel és az oldalfallal kapcsolatos munkálatoknál nem elegendő a hagyományos létra. A nagy magasságok eléréséhez praktikusabbak az állványok. Ezeket könnyen össze lehet szerelni tetszőleges magasságúra, át lehet helyezni, majd a munkafázis végén le lehet bontani.

 

A legegyszerűbben mozgatható változat a gurulóállvány. A két-három méternél magasabban zajló szerelési, vakolási, festési munkákra tökéletes megoldás.

 

Mikor nem lehet ezt a mobil állványt használni? Amikor nem sík a padló, illetve amikor a görgetést a talaj egyenetlenségei akadályozzák, akkor érdemes más megoldást keresni.

 

A gurulóállvány ferde talajon való felállítása nem biztonságos még úgy sem, hogy a görgők természetesen - a váratlan elmozdulás megakadályozására - egy lábmozdulattal befékezhetőek. A stabilitást szükség esetén fali rögzítéssel, kitámasztással, esetleg ellensúlyokkal tudjuk száz százalékig biztosítani.

 

Előzetesen fel kell mérnünk a helyszínt

 

Akár bérelünk, akár vásárolunk gurulóállványt - utóbbira ideális az allvanybazis.hu -, a legjobb típust úgy lehet kiválasztani, ha tudjuk, milyen talajon, illetve kül- vagy beltéren akarjuk használni. A kerék típusa nem mellékes: a terhelés, a burkolat típusa szerint érdemes mást és mást választani. A fékezhető kerekek lépcsőzetes terepen is kitűnően megfelelnek.

 

A munkafolyamat és a helyszín ismeretében az állvány szerkezete, illetve a munkafelület megtervezése is lényeges. Ki kell számítanunk, mennyire kell terhelhetőnek lennie ennek a szerkezetnek, hogy biztonságosan használhassuk.

 

 

Mivel ebből a modulos rendszerből többféle magasságú és kialakítású konstrukció összerakható, ezért könnyedén létrehozhatjuk az ideális változatot. Nemcsak építésnél, felújításnál, karbantartásnál érdemes a mobil állványt igénybe venni, a nagy belmagasságú terek takarításakor is megkönnyíti a munkát. Stabil és nagy felületű munkaterületet hozhatunk létre a magasban.

 

Jóval többet nyújt, mint a létra

 

A fal mellett - például nyílászáró szerelésekor - is sokkal biztonságosabb állványon dolgozni, mint falnak támasztott, vagy akár amellé állított létrán.

 

Ha csak azt figyelembe vesszük, hogy a létrán a kisebb terület miatt hosszasabban kell egy ponton állni, és ez fárasztóbb, már látható, hogy hatékonyabb munkát tesz lehetővé egy ideálisan felépített állványzat. Egyszerre többen is tudnak az állványon dolgozni, így gyorsabban végeznek, és a szerszámok is kéznél vannak - már csak a magasban való rögzítésükre kell odafigyelni. A feladat végeztével pedig a mobil állványok szétszedhetőek, gazdaságosan szállíthatóak illetve tárolhatóak addig, amíg könnyedén össze nem szereljük egy másik helyszínen.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó