H I R D E T É S

Budapest hírek

Milyen WC csészét válasszunk a fürdőszobába?

Milyen WC csészét válasszunk a fürdőszobába?

A mellékhelyiség lakberendezése lehet nagyobb kihívás is annál, hogy milyen csempét rakjunk fel. Nem véletlenül mondják, hogy a vécé nem mellékes, hiszen relatíve sok időt töltünk el itt.

Sőt, tegyük a szívünkre a kezünket, vannak olyan pillanatok vagy élethelyzetek, amikor a vécében töltött idő az, ami csak a miénk. Gondoljunk csak azokra a kisgyerekes apukákra és anyukákra, akik azt mondják, hogy bizony néha még ott sincs nyugtuk, vagy mit nem adnának azért, hogy egyedül végezhessék el kis- és nagydolgukat, apró közönségük nélkül.

 

Tehát fontos a mellékhelyiség. Még fontosabb a WC csésze. Nem is gondolnánk mi mindenre érdemes figyelni, hogy a legmegfelelőbbet válasszuk ki magunk és családunk számára.

 

Típusok

 

Többfajta típus létezik, amelyek több mindenben is különböznek egymástól, de hogy egy adott fürdőszobába milyen WC csészét válasszunk, azt a helyiség adottságai határozzák meg,  elsősorban a szennyvízcső kiállása.

 

Ha a szennyvízcső kiállása a padlón található, akkor alsó kifolyású WC csészére lesz szükségünk. Ez azt jelenti, hogy a szennyvíz a WC-csészéből lefelé távozik, így a lefolyó a WC-csésze alatt van és nem látható. Ha a kiállás a falon van, akkor hátsó kifolyású WC-t válasszunk, a szennyvíz ekkor a hátsó irányban távozik.

 

Milyen WC csészét válasszunk?

 

A falra szerelhető WC csésze esztétikus megoldás, mert a tartálya épített falon belül található, általában gyári keretben. A falból kiálló csavarokra szerelhető fel a WC csésze. Ez a típus mélyöblítésű, és a falon csak a nyomólap látszik, azaz amivel "lehúzzuk", leöblítjük a vécét.

 

A monoblokkos WC esetén a tartály közvetlenül a WC csészén helyezhető el, fizikailag is egy egységet képeznek. Vannak olyan drágább megoldások, amelyek úgy néznek ki, mintha teljesen egybeöntötték volna a csészével.

 

Falba épített öblítőtartályok

 

A falra szerelt WC csészék, mint például a Ravak Chrome koncepciójába tartozó darabok is, általában rejtett öblítőtartályt kapnak, amelyet a falsík mögött helyeznek el. Ugyanakkor a Ravak kínálatában választhatunk, hogy a falra vagy a fal mögé szerelhető öblítőtartállyal kérjük a WC csészét.

 

Emellett az Uni Chrome Rim és RimOff csészékre jellemző, hogy tökéletesen illeszkednek a Chrome fürdőszoba koncepcióba a letisztult formatervezésnek is köszönhetően. Ezeket a vécéket praktikus, lassú záródású SoftClose rendszerrel felszerelt WC ülőkével árulják. Könnyen tisztíthatóak, mert mindenhonnan jól hozzáférhetőek a takarítás során a különleges peremük miatt. Öblítéskor sem fröccsen ki a víz, mert a gallér fúvókái oda irányítják a vizet, ahová kell.

 

Bármilyen típusú WC csészét is választunk a fürdőszobába és a vécébe, a szerelést mindig bízzuk szakemberre. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy a mi otthonunkba melyiket kell vásárolni, akkor előzetesen is kérjük ki egy vízvezetékszerelő tanácsát!

 

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó