H I R D E T É S

Budapest hírek

Miért van buszparkoló a reptéren?

Miért van buszparkoló a reptéren?

Mindannyian tudjuk, hogy a repülőtereket rendszerint számos parkoló zóna övezi, ahol mi is megállhatunk személyautónkkal. Kik és mikor használják azonban a buszoknak fenntartott helyeket?

Elsőre nem feltétlenül logikus, miért alakítottak ki külön buszos zónát a legtöbb légi kikötő mellett – így a Budapest Airporton is –, hiszen a menetrendszeri járatoknak van külön helyük, a legtöbben saját autóval érkeznek, illetve sok utazási iroda csak egyéni kijutással indítja csoportjait. Azonban, ha kicsit belegondolunk, mindjárt világossá válik, miért népszerű a reptéri buszparkoló.

 

Városnézés és városlátogatás

 

Először is, nem csak mi utazunk el Budapestről, hanem mások is utaznak ide – sokan pedig csoportos program keretében. Európai és ázsiai turisták százai érkeznek naponta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, hogy felkeressék hazánk nevezetességeit. A kontinensközi járatok gyakran igen korai vagy késői órákban érkeznek, amikor nincs tömegközlekedés, így adja magát a csoportért kiküldött busz elhelyezésének igénye. Beszállás idejére az érkezési szintre ugyanis busz csak abban az esetben hajthat fel, ha az utasok a közúti előtéren már teljes létszámban megjelentek. Amíg a sofőr a repülő landolását várja, kényelmesen leparkolhat a buszoknak fenntartott helyen, ahol rendelkezésére áll mosdókonténer valamint egy büfé is.

 

Vidéki csoportok

 

Számos vidéki utazási iroda kedveskedik vendégeinek reptéri transzfer szolgáltatással. Korai járat elérésekor, illetve abban az esetben, ha a családnak egy autója van, amit nem tud sokáig nélkülözni, szükségessé válik a buszos érkezés. Arról nem is beszélve, hogy hatalmas komfortfokozati különbség van nyaralás esetén a jól megtömött csomagjaink tömegközlekedéssel való utaztatása, és a hatalmas befogadó kapacitású busz csomagtartójába való elhelyezése között. Nem csoda tehát, hogy a szervezett buszos reptéri érkezés és távozás a mai napig igen népszerű.

 

Csoportos buszjárat reptérre utazáshoz

 

A Budapest Airport megoldása

 

Ferihegyen a kifejezetten buszok számára létesített parkolóban 20, továbbá a Holiday Parkoló Lite területén további 5 parkolóhely érhető el, melyeket a honlapon található felületen akár útközben is lefoglalhatunk. Amikor pedig érkezik vagy indul a csoport, a sofőr beállhat egyenesen a terminál épülete elé, így az utasok a legnagyobb kényelemben jöhetnek-mehetnek.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó