H I R D E T É S

Budapest hírek

Mi a házi vízmű szerepe?

Mi a házi vízmű szerepe?

Fogós kérdésnek tűnhet, de igyekszünk rá válaszolni. A házi vízmű alapvető feladata az, hogy automatikusan oldja meg a ház, családi ház vízzel való ellátását.

Ezen túlmenően pedig a ház vízmű beépítésével biztosítható a medencék vagy egyéb más víztároló tartályok feltöltése. Telepítése rendkívül egyszerű és kis költség mellett is üzemeltethetők akár hosszú távon is. Persze most joggal merülhet fel a kérdés, hogy hol is érdemes házi vízművet telepíteni. A kérdésre nem lehet egy általánosan elfogadott választ adni, hiszen ez nagyban függ a rendelkezésre álló talajviszonyoktól is. Példának okán egy magasan lévő, netán köves, sziklás talajban nagyon költséges lehet kutat fúratni. Ennek ellenére az önfelszívó szivattyú az egyik legkeresettebb termékek közé tartozik, ennek oka pedig egyértelműen az egyszerű telepíthetőség.

 

Az ásott kutak mellé például gyakran kerül önfelszívó szivattyú. Ennek oka, hogy az ilyen kutakból valószínűleg nem nagy mélységből kell felhozni a vizet. Másfelől pedig az önfelszívó szivattyú jobban tűri a homokot is, így egy esetleges meghibásodás esetén is gazdaságosabban javítható, mint az egyéb más típusok. Az önfelszívó szivattyúról tudni kell, hogy a felszínre telepíthető, illetve lényeges, hogy mindegyik a centrifuga-szivattyú elv alapján működik.

 

Ennek a lényege, hogy a folyadékot egy motor, illetve egy forgó lapát segítségével szállítja. A szívócsatlakozáson át a berendezésbe kerülő víz vagy zagy egy forgó keréken halad át, amely örvényt generál, ez áltál a tengelyre merőlegesen távozó folyadék nagyobb mozgási energiával lép ki a szivattyú nyomócsonkján keresztül, mint ahogyan érkezett. A Pentax önfelszívó szivattyú családja talán az egyik legsokoldalúbban használható típus, de főként háztartási célokra javallt.

 

A házi vízmű ma már egyre elterjedtebb, hiszen a ház körüli vizek felhasználása, újrahasznosítása nagyszerűen faraghat le a család költségeiből. 

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó