Mesterséges alapú szállítási technológia jelent meg Budapesten

Az Alza.hu már a mesterséges intelligenciával gyorsítja meg a fővárosi rendelések kiszállítását. 

Magyarország egyik legnagyobb webáruháza, az Alza.hu a DoDo vállalat mesterséges intelligencián alapuló megoldásaival fejlesztett. A cseh startup a webáruházak szállítására dolgozott ki egy olyan módszert, amely a mesterséges intelligencián alapul. Az Alza egyenlőre csak Budapesten vetette be legújabb fejlesztését. 

Az Alza.hu azért működött együtt a budapesti kiszállításokkal kapcsolatosan, hogy az online rendelt termékeket még aznap ki tudják szállítani. Az új technológiai a környezeti hatásokat is csökkenti, ezért fenntarthatóbbá teszi a szállítást a cég számára. 

mi_alap_torzs

A mesterséges intelligenciának köszönhetően a rendelés leadása után pár órával már kiszállításra kerül a temrék

Manapság a webshopokkal szemben az egyik legfőbb elvárás a termék minőségi megfelelősége mellett a gyors kiszállítás, a DoDo pedig pont ebben támogatja az Alzát. Sokan már nem napokban, hanem órákban mérik, hogy mennyi idő telt el a csomag megrendelése és a kiszállítás között. A cseh startup ezen követelmények javítása miatt vezette be az “utolsó 2 kilométeres elv” módszerét, amellyel megbízható eredményeket értek el a kiszállításban. 

A vállalat egy olyan logisztikai platformot fejlesztett ki, amely a futár feladatokat mesterséges intelligenciával készíti elő. A platform számos adatot elemez: az elérhetőséget, a keresletet, a futár kapacitását és az élő forgalmi helyzetet. Ezáltal nem csak a kiszállítások gyorsulnak meg, de a futárok kisebb távolságot is tesznek meg. 

Forrás: Tőzsdefórum
CS.SZ.